Hoppa till huvudinnehållet

Brandt var på väg mot något stort i världscupen

Publicerad:
Oskar Brandts stående skytte spolierade tävlingsdagen.
Oskar Brandts stående skytte spolierade tävlingsdagen. Foto: Anders Wiklund/TT

Oskar Brandt hade något riktigt bra på gång i lördagens världscupsprint i skidskytte.

Men det stående skyttet spolierade alla möjligheter till en topplacering för 27-åringen från I2 IF.

Sebastian Samuelsson hade segerkänning i lördagens världscupsprint i skidskytte.

Men det näst sista skottet slank utanför – och svensken ramlade av pallen. Det blev till slut ingen pallplats för Sverige den här dagen.

– Det är det stående skyttet som tar för lång tid. Egentligen är jag ganska nöjd med att träffa fyra, det är ändå okej. Men de två sista skotten kämpar jag jättemycket med. Och när bommen kommer är det som att benen börjar skaka, jag får ta om och får bendarr. Jag har aldrig haft det förut. Så jag är egentligen ganska glad över att jag sätter sista, men det tar för lång tid, säger Samuelsson till SVT.

Åt Thingnes Bø, som var helt överlägsen åkmässigt, fanns det inget att göra, trots att norrmannen hade en bom. Det blev norskt även på andra plats genom Sturla Holm Lægreid, som sköt fullt och var 10,5 sekunder bakom Thingnes Bø.

Värmlänningen Oskar Brandt var på väg mot en kanoninsats efter att ha skjutit fullt i liggande. Men när det var dags för det stående skyttet kunde inte Brandt hålla ihop det. Det blev fyra bom vilket innebar att Oskar fick nöja sig med en 67:e-plats.

Artikeltaggar

I2 IFOskar BrandtSebastian SamuelssonSkidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.