Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen öppnade starkt – men oväder stoppade andra rundan i Sydafrika

Publicerad:
Värmlänningen Tobias Edén. Arkivbild.
Värmlänningen Tobias Edén. Arkivbild. Foto: Privat

Tobias Edén var två under par efter sex hål på andra rundan som avbröts på grund av ett oväder och återupptas under lördagen.

1-4 december spelar Europatouren (numera DP World Tour) tävling i Sydafrika utanför Johannesburg där värmlänningen Tobias Edén från Karlstad GK gick torsdagens första runda på 75 slag, tre över banans par.

Edén startade den andra rundan på fredagen starkt och efter sex av 18 spelade hål var han två under par. Men den andra rundan avbröts sedan på grund av oväder och blev uppskjuten till i morgon lördag. Edén och övriga spelare som inte lirat klart fredagsrundan får helt enkelt spela vidare fredagsronden i morgon.

– Under den här årstiden här nere brukar det komma in väldigt mycket åskoväder på eftermiddagar, säger Tobias Edén och fortsätter:

– Först blev det ett spelavbrott där vi väntade i klubbhuset under någon timme. När vi startade spelet igen hann jag väl med en putt och en drive innan spelet blåstes av igen, så nu får vi fortsätta andra rundan i morgon bitti.

– Det är såklart lika för alla. Men det är aldrig kul att avbryta en runda. Men det har hänt förut och man har hittat sätt för att hantera det.

I skrivande stund är Edén på delad 102:a plats med sammanlagt +1 och cutten efter två ronder ser i nuläget ut att hamna på –2.

Två birdies på fredagens sex spelade hål. Hur funkar ditt spel?

– Jo, men det finns där. Jag börjar komma in mer och mer i kostymen på DP World Tour, konstaterar Edén:

– Den största skillnaden för min egen del är att mina missar kostar lite för mycket. Eftersom att vi spelar tuffare banor och så vidare, så uppstår misstag lättare. Men emellanåt spelar jag fint så känslan är fortfarande bra. Jag hade en bra start på rundan i dag och hoppas bygga vidare på det i morgon.

Thriston Lawrence från Sydafrika är i ledning med –13 och Lawrence hann spela klart rond två under fredagen. Bäste svensk är Jens Fahrbring som med –9 efter två färdigspelade rundor är på femte plats.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfKarlstad GKTobias Edén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.