Hoppa till huvudinnehållet

Sunne vann tidiga seriefinalen mot Kristinehamn

Publicerad:
Sunne IK vann mot Kristinehamns HT

Sunne tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Kristinehamn i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen med 7-1 (2-1, 3-0, 2-0). En imponerande seger i toppen av tabellen.

Kristinehamns tränare Henrik Johansson:

– Tycker vi gör en bra första period trots underläge 1-2, vi orkar åka över hela banan och spelar som vi vill göra. Vi skulle om hade utnyttjat våra chanser ordentligt till och med ledat med nån kasse. Vi har tre riktigt bra chanser men får inte dit pucken. I andra perioden börjar Sunne ta över mer och mer, de får långa anfall mot oss som tar på våra krafter. Inför sista så går vi ut för att vinna perioden och avsluta på ett bra sätt. Tyvärr blir det en sönderryckt period med mycket utvisningar sista halvan. Vi kommer inte närmare utan Sunne rinner ifrån. Vi får slicka lite sår och komma igen mot Nora i nästa match.

I och med detta har Sunne hela åtta raka segrar.

Sunne startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Erik Berntsen och Gustav Andersson innan Kristinehamn svarade och gjorde 2-1 genom Gustav Palmberg. I andra perioden var Sunne starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Erik Gunnarsson, Robin Johansson och Anton Johansson. Sunne fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Samuel Henriksson och Samuel Lindsäth.

Sunne har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Kristinehamn har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Sunne är i fortsatt serieledning, med 23 poäng efter åtta matcher, och Kristinehamn på andra plats med 15 poäng. Åtta poäng skiljer lagen åt.

Fredag 16 december 19.00 spelar Sunne borta mot Filipstad. Kristinehamn möter Nora borta i NEH Hallen fredag 9 december 19.30.

Artikeltaggar

Helmia arenaHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTSunne IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.