Hoppa till huvudinnehållet

Nu får Vålbergs badhus äntligen en skylt – 24 år efter renoveringen

Publicerad:
Badhuset renoverades 1998, sedan dess har besökare fått klara sig utan skylt som berättar vad som finns på insidan. Genrebild.
Badhuset renoverades 1998, sedan dess har besökare fått klara sig utan skylt som berättar vad som finns på insidan. Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter många om och men är en skylt till badhuset i Vålberg äntligen beställd.

24 år efter renoveringen.

– Vi har fått lite synpunkter på att vi bör få upp en skylt, så nu sätter vi upp en skylt, säger Jonas Kirvall, enhetschef för bad på Karlstads kommun.

Vålbergs badhus renoverades 1998 och sedan dess har fasaden saknat en skylt.

– Det är mer välkomnande att ha en skylt på plats där vi adresserar att vi har en verksamhet i huset. För de som är vana att gå dit gör det väl varken till eller från, men kommer du som ny besökare så känns det mer välkomnande.

Att det saknats en skylt till badhuset i hela 24 år har varit en gåta, även för enhetschefen.

– Vi har försökt forska i det där men de som levde och verkade på den tiden finns inte kvar i organisationen så vi har inte fått något bra svar.

Jonas Kirvall har axlat rollen som enhetschef för bad inom kommunen i drygt två år. Men han har ändå nåtts av tidigare generationers argumentation.

– Jag har hört att vi på kultur- och fritidsförvaltningen hade ett skyltprogram, men redan då var det snack om att vi skulle renovera Vålberg så de tyckte det var onödigt att sätta upp en skylt om det ändå ska göras om. Sen har det där gått från år till år och man har tyckt att det är onödigt att lägga 100 000 kronor på en skylt.

"Svårt att hitta dit”

Nu väljer man att sätta upp en skylt eftersom invånare har börjat påpeka att det saknas.

Vad har de sagt?

– Det är svårt att hitta dit och så. Det visar inte att vi har en verksamhet där på ett tydligt sätt.

Skylten är beställd av kommunen och är snart under produktion. Förhoppningen är att den ska vara monterad på fasadens västra sida någon gång under januari eller februari.

– Det är alltid lätt att vara efterklok. Hade man vetat om det här idag för tio år sedan så hade skylten suttit uppe för tio år sedan.

Artikeltaggar

BadanläggningarFritid och livsstilKarlstads kommunKulturRenoveringarSamhälleTeknikTeknik och vetenskapVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.