Hoppa till huvudinnehållet

Mattila hyllades under Stora turismpriset

Publicerad:
Stora turismpriset 2022 delades ut under torsdagen.
Stora turismpriset 2022 delades ut under torsdagen. Foto: PRESSBILD

Mattila natur- och kulturförening vann inte men hyllades när Stora turismpriset 2022 delades ut under torsdagen.

Stora Turismpriset 2022 delades ut 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Mattila natur- & kulturförening utsågs till vinnare av Värmlands Turismpris 2022 och blev även Värmlands bidrag till Stora Turismpriset 2022.

Mattila natur- och kulturförening vid utdelningen av Värmlands turismpris 2022.
Mattila natur- och kulturförening vid utdelningen av Värmlands turismpris 2022. Foto: PRESSBILD

Mattila natur- och kulturförening stärker platsens attraktionskraft genom att vårda och synliggöra natur- och kulturmiljöer i och kring en dagsvandring från Mattila. Föreningen har bland annat möjliggjort att besökaren idag kan vandra på flera uppdaterade och nya leder, ta fina cykelturer i vidsträckt natur och samtidigt få tillgång till Vägvisare Mattila, en digital guide över området, skriver Visit Värmland i ett pressmeddelande.

– Vi är naturligtvis väldigt överraskade och stolta att vårt arbete och engagemang belönas och uppmärksammas på det här sättet. Vi deltar i olika projekt och nätverkande för att utveckla nya metoder och samverkan för Finnskogen när det gäller turism och näringsliv, säger Bengt Fjellstedt, talesperson, drivkraft och före detta ordförande i Mattila natur- och kulturförening.

Vinnare av Stora Turismpriset 2022 blev Pater Noster, Västra Götaland.

Artikeltaggar

BesöksnäringMattilaMattila Fritid ABTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.