Hoppa till huvudinnehållet

Så hedras Salming av Toronto i natt

Publicerad:
Toronto Maple Leafs spelar med ett specialdesignat tygmärke för att hedra nyligen bortgångne Börje Salming. På bilden syns svenske forwarden William Nylander under förra veckans bortamatch mot Minnesota Wild.
Toronto Maple Leafs spelar med ett specialdesignat tygmärke för att hedra nyligen bortgångne Börje Salming. På bilden syns svenske forwarden William Nylander under förra veckans bortamatch mot Minnesota Wild. Foto: David Berding/AFP/TT

I natt spelar Toronto Maple Leafs sin första hemmamatch sedan Börje Salming gick bort.

Det blir en chans för NHL-klubben och dess fans att minnas sin svenske backhjälte.

Någon slags ceremoni till minne av Börje Salming, som avled förra veckan i sviterna av ALS, kommer att äga rum inför Torontos hemmamatch mot San Jose i Scotiabank Arena i natt, skriver Toronto Sun.

Dessutom kommer Toronto – med sju svenskar i laget – att spela i ett retroställ, som också finns att köpa för fansen. Alla intäkter från tröjförsäljningarna under dagen kommer att gå till organisationen ALS Action Canada.

Utöver det ska matchtröjorna som spelarna bär under matchen auktioneras ut. De specialdesignade tygmärkena, blågula med texten "Börje", som sitter på spelarnas axlar, kommer också att finnas till försäljning. Även dessa intäkter går till ALS-forskningen.

Börje Salming spelade 16 säsonger i Toronto och innehar fortfarande flera klubbrekord. Han är den back som gjort flest mål genom tiderna och även den spelare som stått för flest assist. Hans tröja hänger i taket i Scotiabank Arena och Salming står också staty utanför.

Så sent som för tre veckor sedan var Salming själv på plats i Toronto och hyllades under två kvällar i rad i Maple Leafs hemmaarena.

Artikeltaggar

Börje SalmingIshockeyNHLToronto Maple Leafs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.