Hoppa till huvudinnehållet

Linn Persson efter säsongsdebuten: ”Nöjd – men jag kommer inte käka någon tårta”

Publicerad:
Värmländskan Linn Persson slutade på 13:e plats i distansloppet, 15 km.
Värmländskan Linn Persson slutade på 13:e plats i distansloppet, 15 km. Foto: Anders Wiklund/TT

Linn Persson kom på 13:e plats i världscuppremiären som även var värmländskans säsongspremiär.

– Det var en stabil insats och jag kan vara nöjd, men jag kommer inte att käka någon tårta för dagens tävling, säger hon efter distansloppet.

Hanna Öberg vann premiären – Linn Persson sköt bort sig

I går var det världscuppremiär för herrarna och det slutade med svensk seger genom Martin Ponsiluoma som vann distansloppet, 20 km, i Kontiolax, Finland. I dag var det dags för damernas premiär i form av distanslopp 15 km och det blev blågult jubel även där eftersom Hanna Öberg segrade.

För Linn Persson var det här distansloppet även säsongspremiär och hon slutade på 13:e plats. Den 28-åriga värmländskan hade vittring på pallen efter tre nollor, men i det fjärde och sista skyttet drog hon på sig två bom och Persson var 2.22,8 bakom Hanna Öberg.

– Det är skönt att säsongspremiären är gjord får jag väl säga, konstaterar Linn Persson och fortsätter:

– Jag känner att det var en okej start. Det är inte så att jag jublar över ett fantastiskt resultat eller prestation. Men det är samtidigt inget jag känner någon oro kring.

Hon fortsätter:

– Det var en stabil insats och jag kan vara nöjd, men jag kommer inte att käka någon tårta för dagens tävling. Inte för min tävling i alla fall, men kanske för Hannas, säger Persson och skrattar.

Fram till ditt sista skytte, hur bra var loppet då?

– Det är svårt att säga eftersom jag startade så tidigt. Jag visste inte alls hur jag låg till, men man vet att om man skjuter bra så är man med. Så pass mycket känner man ungefär när man åker. Men eftersom jag startade så tidigt fick jag ingen feedback på hur jag hade åkt, eller jag fick lite feedback på varvet innan men det var så få andra som hade hunnit åka så det var ändå svårt att jämföra.

– Jag visste inte riktigt om det jag gjorde var bra utan jag kunde bara gå på känslan. Men jag kände också att jag genomförde det helt okej i dag. 18 av 20 träff i skyttet är ett helt okej lopp liksom.

– Men jag kände att jag inte är i mitt livs form i åkmässigt. Men det är en stabil grundform skulle jag säga. Den är gångbar, men varken fantastisk eller det bästa för året förhoppningsvis. Men det är ändå en bra grund och det är skönt att vara igång och tävla igen. Jag tror också att jag behöver några tävlingar för jag känner mig ganska ovan att tävla nu faktiskt, jag är inte riktigt van att hantera mjölksyran.

Sveriges och SK Bores Linn Persson
Sveriges och SK Bores Linn Persson Foto: Anders Wiklund/TT

”Det ska bli kul”

Redan i morgon väntar nytt lopp för Persson som är uttagen i Sveriges stafettlag.

– Det ska bli kul, det är alltid roligt med stafett. Det blir ett betydligt kortare lopp vilket är rätt najs, säger Persson med ett nytt skratt:

– Men det är lite skönt att redan nu ha gjort ett av säsongens distanslopp.

Stämningen i den svenska truppen är förstås god efter två vinster genom Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma.

– Det är en jättefin start, verkligen bra och det har överlag varit väldigt bra prestationer. Men vi är tolv svenskar som kör och alla tolv kommer inte göra en bra tävling samma dag samtidigt och vara supernöjda. Men som lag har vi verkligen gjort en fin insats, säger Linn Persson.

I damernas distanslopp slutade norskan Ingrid Landmark Tandrevold på andra plats, 36,5 sekunder bakom Hanna Öberg och tredjeplatsen gick till Lisa Vittozzi från Italien. Näst bästa svenska blev Elvira Öberg på en nionde plats.

Artikeltaggar

Hanna ÖbergKontiolaxLinn PerssonSK BoreSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.