Hoppa till huvudinnehållet

Back klar för Degerfors IF: ”Jag är här för att konkurrera på riktigt”

Publicerad:
Abdelkarim Mammar – Degerfors IF:s andra nyförvärv inför nästa säsong Foto: Degerfors IF

Degerfors IF har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om backen Abdelkarim Mammar som senast tillhörde AFC Eskilstuna i superettan.

– Jag är här för att konkurrera på riktigt och jag ser mig ta en plats i elvan, säger Mammar till klubbens hemsida.

Det var i slutet av förra veckan som Sportbladet kom med uppgifter om att Degerfors IF var på jakt efter AFC Eskilstunas lagkapten Abdelkarim Mammar.

Mammar, som är 26 år gammal, kan spela både som mittback och ytterback.

Den gångna säsongen gjorde han sex mål och fyra framspelningar.

Mammar har tidigare representerat klubbar som Vasalund, Råsunda, Eskilstuna City, Sollentuna och Norrby.

I och med flytten till Degerfors IF väntar nu spel i allsvenskan för första gången under karriären.

– Det känns bra och jag är glad över att vara i Degerfors IF. Jag har bra koll på laget sedan tidigare och jag har många vänner som spelat i och spelar här idag. Det jag vet är att det är en familjär klubb med många fans och ledare som jobbar för klubben och bryr sig väldigt mycket om den. Det passar mig väldigt bra, säger Mammar till Degerfors IF:s hemsida.

– Jag är explosiv, snabb, har en känslig vänsterfot, gillar att hänga med i anfall och är väldigt bra på att försvara. Först och främst ska jag ta för mig både på och utanför planen. Jag är här för att konkurrera på riktigt och jag ser mig ta en plats i elvan.

”En fin vänsterfot”

Kontraktet sträcker sig över kommande tre säsonger.

Degerfors IF:s sportchef Patrik Werner säger så här om sitt andra nyförvärv inför 2023:

– I Karim får vi ett starkt tillskott till vår backlinje. Det är en spelare som är bra med både fötter och huvud och som kan spela på flera olika positioner. Han är en spelare som gillar att ta sig upp i banan och som passar in i vårt sätt att spela fotboll. Han är målfarlig och har en fin vänsterfot.

AFC:s tränare, Jawad Al Jebouri, säger så här till klubbens hemsida om att tappa sin lagkapten:

– Vi är just nu den klubben i superettan som säljer flest spelare uppåt i seriesystemet, det är en del av vårt arbetssätt samt strategi för att bygga upp klubben på lång sikt både fotbollsmässigt och ekonomiskt. Karim är en fantastisk spelare med ett stort AFC-hjärta men det är dags för honom att få en chans att visa upp sig i allsvenskan. Han har utvecklats jättemycket under sina två år i AFC och att vi nu har möjlighet att ge honom den här chansen är ett kvitto på att vår strategi fungerar.

Degerfors på väg att värva ny ytterback: ”Man vill alltid spela högre upp”

Kontraktsläget

Utgående kontrakt: Hugo Claesson, Jeff Gal, Adam Carlén, Erik Lindell,

Kontrakt över 2023: Gustav Granath, Sean Sabetkar, Christos Gravius, Justin Salmon, Daniel Krezic, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson, Gustav Lindgren (ny från Sollentuna), Abdelkarim Mammar (ny från AFC).

Förluster: Adhavan Rajamohan, Anton Kralj, Johan Bertilsson, Ronald Mukiibi, Omar Faraj (AIK), Alfie Whiteman (tillbaka till Tottenham efter lån), Gustaf Lagerbielke (tillbaka till Elfsborg efter lån).

Artikeltaggar

Abdelkarim Mammar ChaoucheAdam CarlénAFC EskilstunaAIKDegerfors IF HerrErik LindellFotbollGustav GranathHugo ClaessonJeff GalSollentunaSportSportbladetTottenham Hotspur FC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.