Hoppa till huvudinnehållet

BIK ställde in träning – saknar 16 (!) spelare: "Parodi"

Publicerad:
BIK-tränaren Karl Helmersson.
BIK-tränaren Karl Helmersson. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga tvingades ställa in tisdagens träning på grund av det extrema skade- och sjukdomsläget i truppen.

– Det börjar kännas som en parodi, säger tränaren Karl Helmersson.

Dessa spelare saknas på grund av skador: Wilhelm Westlund, William Pethrus, Max Wennlund, Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Edwin Lindström, Juliuz Persson, Gustav Willman Borvik, Logan Cockerill och Gustaf Franzén.

”Gustaf Franzén har fått lugnande besked efter undersökning efter ett täckt skott senast men vilade i dag”, skriver BIK Karlskoga på sin hemsida.

Viktor Lennartsson, Markus Modigs, Philip Eriksén och Carl Bruhn är sjuka.

Det är även båda målvakterna – Lars Volden och Marcus Hellgren-Smed.

– Jag kan bara skratta åt det egentligen. Det här är ingenting som jag någonsin varit med om och ingenting som jag vill uppleva igen. I dag var vi så pass många borta att vi inte kunde genomföra en träning. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi hoppas att vi kan mönstra ett lag mot Björklöven, säger Helmersson till Karlskoga Tidning-Kuriren.

Han fortsätter:

– De som är halvkrassliga hoppas vi kan vara med. Det är bara att hålla tummarna. Det vet vi först under onsdagsförmiddagen. Hade det varit match i dag hade säkert några kunnat spela men vi vilar dom hellre en dag.

”Drar i trådar”

I dagsläget står BIK utan ordinarie målvakter vilket skulle innebära att junioren Oscar Lindström tar plats mellan stolparna.

– Jag vet också att Torsten (Yngveson, klubbchef) drar i trådar. Volden var här i dag men kände sig hängig. Förhoppningsvis blir han bättre.

Under onsdagskvällen kommer topplaget Björklöven på besök.

– Det säger sig självt att vi är jättetunna. Vi kanske kommer till spel med ett halvt juniorlag och det blir väl kanske inte rätt rent sportsligt. Det blir tufft. Det är bara att göra sitt yttersta och se hur det slutar.

Det finns ingen regel, enligt Helmersson, som gör att det går att flytta fram matchen.

– Inte som jag har förstått det och det kan man tycka och tänka vad man vill om. Vid ett visst antal skador och sjukdomar kanske det borde gå att flytta fram en match. Jag vet inte. Vi får fylla på med det vi har underifrån.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagIshockeyKarl HelmerssonLars VoldenMax WennlundTräningWilhelm WestlundWilliam Pethrus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.