Hoppa till huvudinnehållet

Vann 14 miljoner – nu har Hälleforsparet gett sig till känna: ”Det var chock!”

Publicerad:
Eurojackpot.
Eurojackpot. Foto: Svenska spel

Den tidigare omskrivna mångmiljonvinnaren i Hällefors har gett sig till känna.

Det handlar om ett par i 60-årsåldern som under fredagen blev över 14 miljoner kronor rikare.

– Nu blir det tidig pension, säger paret i ett pressmeddelande.

Vinsten på 14 102 994 kronor är den tredje högsta som delats ut i Sverige i år. Hälleforsparet hade spelat raden online, när spelet rättades i Svenska spel-appen rasslade det till.

– Det var chock! Jag kunde se numren rulla upp och vi fick rätt efter rätt tills hela raden var markerad… Jag sa till min man att jag tror att vi har vunnit lite mer än vanligt. Det här är något man drömt om såklart, men aldrig trott att man skulle få uppleva, säger kvinnan i paret via ett pressmeddelande.

De beskriver det som en smått overklig känsla. Exakt vad de över 14 miljonerna ska användas till är de inte på det klara med.

– Att kunna sluta arbeta, det är en dröm. Att ta en tidig pension och umgås med barn och barnbarn och veta att man klarar sig är en stor lättnad. Sedan vill vi förstås hjälpa barnen och även unna oss själva något, men det är för tidigt att säga exakt vad just nu, det visar sig med tiden, säger kvinnan.

Spelare i Hällefors vann 14 miljoner: ”En fantastisk vinst”

Artikeltaggar

HälleforsSvenska spelTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.