Hoppa till huvudinnehållet

Spelare i Hällefors vann 14 miljoner: ”En fantastisk vinst”

Publicerad:
En spelare i Hällefors vann på fredagskvällen drygt 14 miljoner på Eurojackpot.
En spelare i Hällefors vann på fredagskvällen drygt 14 miljoner på Eurojackpot. Foto: Svenska spel

En spelare i Hällefors vann på fredagskvällen drygt 14 miljoner kronor på Eurojackpot.

– Det är bara att gratulera till en fantastisk vinst, säger Johan Svedberg på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande.

Spelaren belönades i den näst högsta vinstgruppen och den exakta vinstsumman landade på 14 102 994 kronor.

Johan Svedberg
Johan Svedberg Foto: Alexander Donka

– Det är den tredje högsta Eurojackpotvinsten till Sverige hittills i år. När jackpottaket höjdes i våras till motsvarande cirka 1,2 miljarder kronor betydde det även att det blir riktigt god utdelning i de underliggande vinstgrupperna. Stort grattis naturligtvis till Spelaren i Hällefors, som var en av bara två spelare som hittade 5+1 rätt, säger Johan Svedberg.

Vinnaren kommer att kallas till ett möte i bankmiljö, där storvinsten betalas ut.

– Bankmöte gäller för vinster på fem miljoner kronor och uppåt. Då erbjuds vinnaren även juridisk och ekonomisk rådgivning. Det är en viktig och uppskattad del i Svenska Spel Turs spelansvarsarbete. Vinner man stort hos oss ska man känna sig trygg med att man får det stöd och den hjälp man behöver i sin nya tillvaro som mångmiljonär, säger Johan Svedberg.

Rätt rad Eurojackpot, fredagen 25 november 2022: 4 – 6 – 8 – 42 – 48

Artikeltaggar

HälleforsIshockeyJohan SvedbergSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.