Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamn vann tidiga seriefinalen mot Kungsör

Publicerad:
Kristinehamns HT vann mot Kungsörs IK
Kristinehamns HT vann mot Kungsörs IK

Kristinehamn tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Kungsör i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen med 4-2 (2-2, 1-0, 1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Kristinehamn ligger kvar på andra plats i tabellen, och Kungsör är i fortsatt serieledning.

– Vi gör en riktigt bra match över 60 minuter, genomför den på det sätt vi vill och som vi diskuterade innan. Enda tunga delen är de sista två minuterna på första perioden då vi tappar till 2-2. Vi gör annars en riktigt bra förstaperiod där vi skulle kunna ha haft ledningen stort om inte stolpen varit i vägen vid ett flertal tillfällen. Sedan vinner vi återstående perioder med 1-0 och plockar hem tre pinnar. Återigen en mycket väl genomförd match där hela laget lägger ner sig och följer planen. Det skall även tilläggas att vi även denna match har ett riktigt bra boxplay matchen igenom. Nu ska det bli kul och åka till Sunne nästa match och presterar lika bra, tyckte Kristinehamns tränare Henrik Johansson, efter matchen.

Kungsörs tränare Håkan Haglind kommenterade matchen:

– Tyvärr har vi stora problem med målskyttet just nu. Vi startar trevande men tar över matchen. Vi saknar det lilla sista och vi får jobba oss ur det här illa kvickt. Vi deppar över helgen sedan kör vi på igen.

Segern var Kristinehamns femte på de senaste sex matcherna.

Gabriel Jansson gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Linus Callenvik och David Eriksson, målen för Kungsör gjordes av Kalle Darzins och Linus Haglind.

Kristinehamn har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kungsör har två vinster och tre förluster.

På fredag 2 december 19.30 spelar Kristinehamn borta mot Sunne, och Kungsör hemma mot Nora.

Artikeltaggar

BjörkhallenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTKungsörs IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.