Hoppa till huvudinnehållet

Sluta dalta med människor som inte har råd att köpa julklappar

Publicerad:
Julklappar är en extra lyx som var och en får slita ihop till med egen kraft, i stället för att leva på luftslott av gåvor, bidrag etcetera, tycker insändarskribenten.
Julklappar är en extra lyx som var och en får slita ihop till med egen kraft, i stället för att leva på luftslott av gåvor, bidrag etcetera, tycker insändarskribenten. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”A”, NWT 23 november

Ensamstående med vuxna barn vill också ha extra pengar till jul

Jag instämmer med ”A” om att fler behöver extra julpengar, med detta tillägg: Det är ingen mänsklig rättighet att köpa julklappar. Det är en extra lyx man kan unna sig om budgeten tillåter det. Arbetar man, så har man kanske råd att avsätta en summa till detta. Arbetar man inte, så blir det såklart tajtare. Och det är väl rimligt? Lär barnen lära sig hur livet verkligen fungerar, i stället för att leva på luftslott av gåvor, bidrag etcetera.

Vi svenskar får sluta dalta med allting, växa upp och börja ta ansvar för våra egna liv. Hjälp ska finnas till dom som verkligen behöver det, i form av tillfälligt stöd till boende och mat. Julklappar, nöjen, födelsedagar och annat får var och en slita ihop till med egen kraft!

Realist

Artikeltaggar

BidragInsändareJul