Nytt material för utrikesfödda: ”Vill stärka människor att göra medvetna val”

Publicerad:
Diskussion och reflektion, är ett av syftena med integrationsprojektet. Foto: Bertil Ericson / TT

Projektet Värmland integrerar har tagit fram ett nytt, praktiskt material riktat till utrikesfödda vuxna i länet.

– Vi vill öka medvetenheten runt jämställdhet, familjeliv, öka integrationen i länet och stärka människor att göra medvetna val, säger projektkoordinator Malin Andersén i ett pressmeddelande.

Materialet, som kallas för ”Känn Dig Själv! – vuxen”, består bland annat av ordkort, samt en torso som förklarar kroppens alla delar.

Hjälpmedlet, som kan användas av både offentliga och ideella aktörer, är indelat i fyra fokusområden: jämställdhet, kropp och hälsa, föräldraskap och samlevnad.

– Det är inte bara att läsa i en bok, utan det är fysiskt, man kan se och känna, säger en av deltagarna i pressmeddelandet.

Materialet är framtaget av projektpersonal, tillsammans med målgruppen och personal på familjecentraler, integrationsenheter, arbetsmarknadsenheter, asyl- och flyktinghälsa och ideella föreningar.

Utbildningstillfällen har genomförts med personal från ett flertal kommuner i länet, hälso- och sjukvård, Folkuniversitetet, Röda Korset, Folkbildarna och länsstyrelsen.

På projektets hemsida går det att se en film om materialet och hur det används.

Artikeltaggar

AsylFamiljelivFolkuniversitetetFöräldraskapJämställdhetSamhälleSvenska Röda KorsetVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare