Hoppa till huvudinnehållet

Nytt material för utrikesfödda: ”Vill stärka människor att göra medvetna val”

Publicerad:
Diskussion och reflektion, är ett av syftena med integrationsprojektet. Foto: Bertil Ericson / TT

Projektet Värmland integrerar har tagit fram ett nytt, praktiskt material riktat till utrikesfödda vuxna i länet.

– Vi vill öka medvetenheten runt jämställdhet, familjeliv, öka integrationen i länet och stärka människor att göra medvetna val, säger projektkoordinator Malin Andersén i ett pressmeddelande.

Materialet, som kallas för ”Känn Dig Själv! – vuxen”, består bland annat av ordkort, samt en torso som förklarar kroppens alla delar.

Hjälpmedlet, som kan användas av både offentliga och ideella aktörer, är indelat i fyra fokusområden: jämställdhet, kropp och hälsa, föräldraskap och samlevnad.

– Det är inte bara att läsa i en bok, utan det är fysiskt, man kan se och känna, säger en av deltagarna i pressmeddelandet.

Materialet är framtaget av projektpersonal, tillsammans med målgruppen och personal på familjecentraler, integrationsenheter, arbetsmarknadsenheter, asyl- och flyktinghälsa och ideella föreningar.

Utbildningstillfällen har genomförts med personal från ett flertal kommuner i länet, hälso- och sjukvård, Folkuniversitetet, Röda Korset, Folkbildarna och länsstyrelsen.

På projektets hemsida går det att se en film om materialet och hur det används.

Artikeltaggar

AsylFamiljelivFolkuniversitetetFöräldraskapJämställdhetSamhälleSvenska Röda KorsetVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.