Ny seger för Brynäs

Publicerad:
Brynäs IF vann mot BIK Karlskoga Junior

BIK Karlskoga föll tämligen väntat borta i J18 Region väst herr i ishockey mot formstarka Brynäs. Matchen slutade 7-2 (4-0, 2-0, 1-2). Det betyder att Brynäs har fem segrar i rad, medan BIK Karlskoga har fem förluster i följd.

– En tuff förstaperiod där vi inte kommer ut som vi vill och blir hårt straffade mot ett skickligt Brynäs. Efter efter halva matchen börjar vi ta tag i spelet och visar bättre tendenser i vårt spel som vi tar med oss och bygger vidare på, kommenterade BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson.

Brynäs tog ledningen efter två minuters spel, genom Emil Hedin assisterad av Edvin Nääs.

Brynäs ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 2.53 slog Emil Hedin till åter igen framspelad av Oscar Berggren och Hampus Persson.

Brynäs ökade ledningen till 3-0 efter 8.01, genom Viktor Eriksson på pass av Wiktor Jerneheim och Alieu Moldal Bah.

Brynäs ökade också ledningen till 4-0 efter 11.05, ännu en gång genom Viktor Eriksson assisterad av Felix Åkerson och Ludvig Basth. Efter 6.22 i andra perioden slog Oscar Berggren till, på pass av Felix Åkerson och Ludvig Basth och gjorde 5-0.

Oscar Berggren gjorde dessutom 6-0 efter 19.28 framspelad av Felix Åkerson. 1.15 in i tredje perioden slog Wilmer Eriksson till och reducerade.

7.54 in i perioden reducerade BIK Karlskogas Wilmer Eriksson på nytt på pass av Liam Tsoi och William Pettersson. Fler mål än så blev det inte för BIK Karlskoga.

12.42 in i perioden nätade Brynäs Michal Svrcek på pass av Emil Hedin och ökade ledningen. 7-2-målet blev matchens sista.

Brynäs nya tabellposition är tredje plats, medan BIK Karlskoga är på tionde plats.

Nästa motstånd för BIK Karlskoga är Färjestad. Lagen möts söndag 27 november 13.00 i Nobelhallen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga JuniorBrynäs IFIshockeyMonitor ERP Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare