Nej till digital reklamskylt vid central rondell

Publicerad:
Praktiska gymnasiet får inte sätta upp en digital reklamskylt på Helmias fasad i Karlstad. Foto: Håkan Strandman

Stadsbyggnadsnämnden säger nej till Praktiska gymnasiets ansökan att få sätta upp en digital skylt vid rondellen i korsningen Packhusallén/Tullhusgatan. Man gör det av trafiksäkerhetsskäl.

Den digitala reklamskylten som Praktiska gymnasiet ville sätta upp på Helmias fasad i Karlstad var tänkt att bli 3,2x1,92 meter stor och riktad ut mot rondellen.

Men nämnden sade alltså nej till den.

– Skylten skulle ha hamnat väldigt nära rondellen och vid sådana platser ska man vara försiktig med att att tillåta saker som kan distrahera bilförarna.

– Man får göra bedömningar från fall till fall, men här ansåg vi att det inte var en lämplig placering, säger nämndordföranden Erik Nilsson (KD).

Artikeltaggar

Erik NilssonGymnasieskolanHelmiaKarlstadKristdemokraternaNämnderPackhusallénPolitikPraktiska gymnasietSkola och utbildningTrafikTullhusgatan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare