Lyckat draknäste på Nöjesfabriken

Publicerad:
Nio bolag, varav ett norskt, pitchade på det Draknästet-liknande eventet A-match i Karlstad under onsdagen. 50 investerare var på plats.

Drygt 50 investerare fanns på plats vid investerarforumet A-match på Nöjesfabriken i Karlstad på onsdagen. Där tog de del av pitcher från nio bolag, inklusive ett norskt. Ungefär lika många investerare tillkommer senare, digitalt.

– Att vi i ekonomiskt utmanande tider kan locka över 100 investerare är ett kvalitetsbetyg för A-match, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

Historiskt sett har fler än hälften av bolagen som medverkat i A-match fått investeringar. Dessutom är värdet av eventet långlivat, berättar Anna Lundmark Lundbergh.

– A-match är en trestegsraket, där liveeventet och A-match Play kompletterar varandra. Samtliga bolag får också exklusiv tillgång till sin filmade pitch, som ger ett stort mervärde i deras fortsatta kontakter med investerare.

Tre värmländska företag var med: Swinga, Eduqi och Habbie.

Tre värmländska företag med när entreprenörer möter investerare

Värmländska Christina Lundqvist från TL Capital, var en av investerarna som fanns på plats i Nöjesfabriken. Hon har sedan tidigare investerat i bolag som medverkat i A-match. Även den här gången hittade hon intressanta bolag.

Christina Lundqvist från TL Capital (i mitten) var en av investerarna som letade efter intressanta företag på Nöjesfabriken.
Christina Lundqvist från TL Capital (i mitten) var en av investerarna som letade efter intressanta företag på Nöjesfabriken.

– Vi själva utgår från Värmland men gör även investeringar utanför regionen. I slutändan är det idén och teamet bakom som är avgörande, säger Christina Lundqvist i ett pressmeddelande.

Robotkamerasystem

Det norska företaget i församlingen var Haawk.ai från Bergen. Företaget erbjuder högteknologiska robotkamerasystem kopplat till drönare som bland annat kan inspektera luftburna kraftnät med hög precision.

Perry Chipperman pitchade för det norska företaget Haawk.ai på A-match.
Perry Chipperman pitchade för det norska företaget Haawk.ai på A-match.

Att det kommer företag från både Värmland, övriga Sverige och Norden gör A-match relevant för en större målgrupp, menar arrangörerna.

– Att bygga en mötesplats för investerare och startups är något som gagnar förutsättningarna för alla parter i Värmland. Vi vill attrahera både nya bolag och få in kapital som bygger en stark startupscen, då skapar vi förutsättningar för tillväxt och ett mer dynamiskt företagsklimat, säger Anna Lundmark Lundbergh.

Bakom A-match står Almi Värmland, Almi invest, Nordea, Sting bioeconomy, Karlstads universitet, Paper province, Compare och Digital well ventures.

Artikeltaggar

AlmiAnna Lundmark LundberghDrönareFörsamlingarInvesteringarKarlstadNäringslivNöjesfabrikenTillväxt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare