Hoppa till huvudinnehållet

Succén: Västföreningen får prestigefyllt pris

Publicerad:
Kicki Ljosdal och Johanna Nilsson på varsin sida om hästen Jameson. Alla en del av Arvika Ridklubb som nu prisas igen. Tidigare i år tog de hand om fem olika utmärkelser när Värmlands ridsportförbund höll årsmöte.
Kicki Ljosdal och Johanna Nilsson på varsin sida om hästen Jameson. Alla en del av Arvika Ridklubb som nu prisas igen. Tidigare i år tog de hand om fem olika utmärkelser när Värmlands ridsportförbund höll årsmöte. Foto: Susanne Walström

Arvika Ridklubb prisas – och det är inte vilken utmärkelse som helst.

Svenska Ridsportförbundet har utsett föreningen till Årets ridskola 2022.

– Vi har arbetat hårt och långsiktigt och vill hålla en superhög nivå, säger ridskolechef Kicki Ljosdal.

På Ryttargalan i Stockholm ikväll kommer Arvika Ridklubb prisas. ARK har nämligen utsetts till årets ridskola i Sverige.

En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.

– Helt fantastiskt! Det här är ett pris för alla här på ridskolan, säger mångårige ridskolechefen Kicki Ljosdal i ett pressmeddelande.

– Vi har arbetat hårt och långsiktigt och vill hålla en superhög nivå, fortsätter hon.

”Ridskola av bästa märke”

Johanna Nilsson är klubbens ordförande:

– Vi har ett väldigt stort engagemang bland medlemmarna och vi nöjer oss inte, vi vill hela tiden bli bättre och det gör det kul att engagera sig hos oss.

Arvika Ridklubb tilldelas med detta ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Motiveringen i sin helhet:

"Arvika Ridklubb är en liten förening med stort hjärta och en kvalitetsmärkt ridskola av bästa märke som alltid jobbar för att bli ännu bättre. Ett föredöme för den svenska ridskolan och en stallbacke att återvända till, hela livet."

Arvika Ridklubb har omkring 300 medlemmar, 20 lektionshästar och sju anställda.

Artikeltaggar

Arvika RidklubbSportSvenska RidsportförbundetUtmärkelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.