Hoppa till huvudinnehållet

Roland följer sitt FBK från Thailand: ”Tror på ett nytt SM-guld”

Publicerad:
Roland Connedal och Angkana Kumlan följer Färjestad från Thailand, där de bor under vinterhalvåret. Som ni kan se fick bilen ett nytt klistermärke efter vårens SM-guld.
Roland Connedal och Angkana Kumlan följer Färjestad från Thailand, där de bor under vinterhalvåret. Som ni kan se fick bilen ett nytt klistermärke efter vårens SM-guld. Foto: Privat

Över 30 grader varmt, blå himmel, vajande palmer – och en hockeyfeber som heter duga. NWT:s jorden runt-serie avslutas med ett nedslag i Thailand hos FBK-supportrarna Roland Connedal och Angkana Kumlan.

Snön vräker ner här hemma i Värmland. Hos Roland Connedal och Angkana Kumlan skiner solen. Inte en snöflinga i sikte.

– Jag är pensionär sedan 2018, så vi bor höst och vinter i Thailand och i Sverige under sommarhalvåret, berättar Roland.

Roland är uppväxt i Kil och flyttade till Västerås 1989. Angkana kommer från Chaiyaphum som ligger drygt 35 mil nordost om Bangkok. När paret bor i Thailand är det i Chaiyaphum och Hua Hin de håller till.

Och som ni kunde läsa i inledningen av texten, och som bilderna visar är de trogna Färjestadssupporters.

– Att det blev Färjestad för mig beror i första hand på min tre år äldre bror som jag fick följa med på matcher efter att han tog körkort. Där och då blev jag ett FBK-fan med grönvitt hjärta, berättar Roland. När min fru kom till Sverige 1998 gick vi på FBK-matcher, så nu är hon också supporter.

Hur följer ni Färjestad från Thailand?

– Vi ser matcherna direkt på C More, men ibland är man för trött att gå upp mitt i natten, och då spelar vi in matchen och ser den på morgonen dagen efter, berättar Roland.

Att hålla på FBK för den kvällströtte i Thailand är ingen lek. Matcherna börjar 01-tiden lokal tid, när nedsläpp är 19.00 i Sverige.

– Om Färjestad möter till exempel Frölunda, HV eller Brynäs blir det en vaken natt, menar Roland.

Hockeyfeber i hettan. Angkana Kumlan och Roland Connedal missar inga matcher och hoppas på ännu ett SM-guld till Färjestad.
Hockeyfeber i hettan. Angkana Kumlan och Roland Connedal missar inga matcher och hoppas på ännu ett SM-guld till Färjestad.

Hoppas på nytt guld

Paret har koll på laget via svensk och värmländsk media, men även via Facebooksidor – och det är tummen upp för Färjestads höst såhär långt.

– Det ser bra ut, om man bortser från matchen mot Brynäs nu senast och att man åkte ur CHL mot Mountfield. En plats på topp fyra i tabellen hoppas vi på, och sen får Le Mat-pokalen hemskt gärna stanna länge i Karlstad. Jag tror på ett nytt SM-guld, säger Roland.

Och helt ensamma i sitt supporterskap är de inte – snart kommer fler med FBK-hjärta till Thailand.

– I början av december kommer två FBK-fans till Chaiyaphum och brukar stanna i två-tre månader. Då brukar vi ta ut en tv, grilla och dricka öl och heja på FBK. Och helst ska det vara en 15:15 match så att man orkar hålla sig vaken.

Artikeltaggar

C MoreChaiyaphumFärjestad BK HerrFBK-fans i världenIshockeyÖlSolThailandVindVinter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.