Roland följer sitt FBK från Thailand: ”Tror på ett nytt SM-guld”

Publicerad:
Roland Connedal och Angkana Kumlan följer Färjestad från Thailand, där de bor under vinterhalvåret. Som ni kan se fick bilen ett nytt klistermärke efter vårens SM-guld. Foto: Privat

Över 30 grader varmt, blå himmel, vajande palmer – och en hockeyfeber som heter duga. NWT:s jorden runt-serie avslutas med ett nedslag i Thailand hos FBK-supportrarna Roland Connedal och Angkana Kumlan.

Snön vräker ner här hemma i Värmland. Hos Roland Connedal och Angkana Kumlan skiner solen. Inte en snöflinga i sikte.

– Jag är pensionär sedan 2018, så vi bor höst och vinter i Thailand och i Sverige under sommarhalvåret, berättar Roland.

Roland är uppväxt i Kil och flyttade till Västerås 1989. Angkana kommer från Chaiyaphum som ligger drygt 35 mil nordost om Bangkok. När paret bor i Thailand är det i Chaiyaphum och Hua Hin de håller till.

Och som ni kunde läsa i inledningen av texten, och som bilderna visar är de trogna Färjestadssupporters.

– Att det blev Färjestad för mig beror i första hand på min tre år äldre bror som jag fick följa med på matcher efter att han tog körkort. Där och då blev jag ett FBK-fan med grönvitt hjärta, berättar Roland. När min fru kom till Sverige 1998 gick vi på FBK-matcher, så nu är hon också supporter.

Hur följer ni Färjestad från Thailand?

– Vi ser matcherna direkt på C More, men ibland är man för trött att gå upp mitt i natten, och då spelar vi in matchen och ser den på morgonen dagen efter, berättar Roland.

Att hålla på FBK för den kvällströtte i Thailand är ingen lek. Matcherna börjar 01-tiden lokal tid, när nedsläpp är 19.00 i Sverige.

– Om Färjestad möter till exempel Frölunda, HV eller Brynäs blir det en vaken natt, menar Roland.

Hockeyfeber i hettan. Angkana Kumlan och Roland Connedal missar inga matcher och hoppas på ännu ett SM-guld till Färjestad.
Hockeyfeber i hettan. Angkana Kumlan och Roland Connedal missar inga matcher och hoppas på ännu ett SM-guld till Färjestad.

Hoppas på nytt guld

Paret har koll på laget via svensk och värmländsk media, men även via Facebooksidor – och det är tummen upp för Färjestads höst såhär långt.

– Det ser bra ut, om man bortser från matchen mot Brynäs nu senast och att man åkte ur CHL mot Mountfield. En plats på topp fyra i tabellen hoppas vi på, och sen får Le Mat-pokalen hemskt gärna stanna länge i Karlstad. Jag tror på ett nytt SM-guld, säger Roland.

Och helt ensamma i sitt supporterskap är de inte – snart kommer fler med FBK-hjärta till Thailand.

– I början av december kommer två FBK-fans till Chaiyaphum och brukar stanna i två-tre månader. Då brukar vi ta ut en tv, grilla och dricka öl och heja på FBK. Och helst ska det vara en 15:15 match så att man orkar hålla sig vaken.

Artikeltaggar

C MoreChaiyaphumFärjestad BK HerrFBK-fans i världenIshockeyÖlSolThailandVindVinter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare