Livrädd bakom ratten i halkan - snålar kommunen på vägsalt?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Är Kils kommun så snåla att de inte saltar när det finns möjlighet att få det saltat, undrar insändarskribenten. Genrebild.
Foto: Terje, Pedersen
I måndags när jag skulle köra till och från jobbet mellan Forshaga och Kil var det som två olika världar. I Kil var det ishalt, jag var livrädd. I Forshaga hade de valt att salta vägarna och det var en betydligt stor skillnad (jag har vinterdäck).

Det pratades även mycket på jobbet om halkan och jag var inte den enda, det var varken sandat vid korsningar eller plogat. Det är bara en tidsfråga innan det blir en dödskrock. Är Kils kommun så snåla att de inte saltar när det finns möjlighet att få det saltat? Tycker det är så absurt att man sätter så många liv i fara.

Anonym

***

SVAR DIREKT: De mest trafikerade vägarna saltades

Eftersom vi är fler väghållare mellan Kils och Forshaga kommuner så kan jag inte svara för hela sträckan. Inom Kils tätort så saltades de mest trafikerade vägarna både på måndag eftermiddag samt på tisdag morgon. Moddplogning av leder startade kl 09:30 eftersom vi då bedömde att de behövde utföras. Hör gärna av dig så att jag får reda på vilken sträcka som synpunkten gällde.

Stefan Björkman

Gatu-/VA-chef Kils kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.