Hoppa till huvudinnehållet

Efter chockhöjda hyran – parken missar ”stor internationell artist”

Publicerad:
Sunneborna missar Fest i parken i Rottneros park. Festen ställs in.
Sunneborna missar Fest i parken i Rottneros park. Festen ställs in. Foto: Bengt Krönström

Inte nog med att Värmlands största jaktmässa Drömjakt Sunne ställs in; nu kommer ännu ett dråpslag för nöjesutbudet i Rottneros park.

Fest i parken som planerats till 2023 är inställd. Det meddelar Besterman AB.

Besterman AB har tidigare ställt in sin årliga jaktmässa sedan styrelsen för Rottneros park AB höjt hyran från 165 000 kronor till 300 000 för en helg.

Nu kommer nästa inställda evenemang, Fest i parken, där drygt 1 200 Sunnebor bokat förköpsbiljetter till sommaren 2023.

Bryan Adams är en av artisterna som spelat i Rottneros park 1999. Arkivbild.
Bryan Adams är en av artisterna som spelat i Rottneros park 1999. Arkivbild.

– Vi känner väl att det inte är så lätt att göra grejer i Sunne längre. Nu återlöser vi biljetterna så klart, säger Peter Besterman.

”Aldrig har behovet varit större att ha något häftigt att se fram emot än nu. Tänk en härlig sommarkväll i vackra Rottneros Park med mat, dryck, musik och artister i världsklass” heter det i event-informationen för Fest i parken 2023.

Nu blir det inget av med det.

Stor jaktmässa tvingas lägga ner – efter chockhöjning av hyranStörsta jaktmässan läggs ned: ”Jag hade önskat en annan lösning”

Arrangören hade dessutom ”förhandlat klart med en stor internationell artist”, skriver Besterman AB på sin hemsida.

Kan du berätta vilken artist det var?

– Nej, vi har varit inne i en förhandling och eftersom det inte blir någonting så har vi valt att inte säga det. Nu finns det egentligen inget värde i att gå ut med det, säger Peter Besterman.

Vad ska Besterman AB gör istället nu?

– Vi gör en massa konserter, men inte så mycket i Sunne, eftersom Sunne inte är så stort. Vi gör konserter på andra platser där det funkar. Vi åker runt i hela Sverige. Vi gör en julturné med Brolle, Boppers och Nanne Grönvall, på 20 orter från Malmö till Umeå. Det går inte att leva på att bara göra konserter i Sunne.

Peter Besterman var med på den tiden man gjorde mängder av konserter på 1990- och 2000-talet och fick frågan om man inte kunde göra något stort i Sunne igen.

– Det var många som tyckte det där var kul och det var väl lockande att testa igen, men den här gången blev det ingenting i alla fall, konstaterar Peter Besterman.

Vad tycker du om hela historien när det gäller Rottneros park?

– Jag har väldigt svårt att förstå hur man resonerar.

Artikeltaggar

Besterman ABBrolleBryan AdamsKonserterNanne GrönvallNyheterPeter BestermanRottneros parkThe Boppers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.