Stoppa knarket - förälder, lyft rumpan från tv-soffan!

Publicerad:
Nu är det bara för dig som förälder att lyfta rumpan från tv-soffan och ge dig ut att söka efter din tonåring om du inte vet var ditt barn håller hus, skriver insändarskribenten. Foto: Annika af Klercker / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När jag kom till Karlstad som nyinflyttad och ensamstående mamma till en tonåring upptäckte jag tidigt att Stora torget var en mötesplats för tonåringar.

Krögaren om knarket i Karlstad: ”Attityden är att det är lugnt att ta en lina”

Jag har aldrig släppt greppet om min son och gjorde det inte då heller. Med det menar jag att jag alltid velat veta vad han gör. Ett genuint intresse för honom som person. Jag började hänga på Stora torget också. Det vill säga, jag gick dit om han inte hade kommit hem vid uppgjord tid. Sena kvällar och vid midnatt. Och då satt han där på torget med ett gäng. Han var ju ny i stan och sökte kompisar. Jag satte mig också där och pratade. Vi gick hem tillsammans. Han tröttnade snart på det där hänget och hittade justa, fina kompisar.

Jag har många gånger tänkt på den tiden hur tokigt och farligt det kunde ha blivit om jag släppt greppet. Det tänker jag om igen på när jag läser reportaget om den förändrade attityden bland våra unga som krögarna noterar. Att dra en lina är inget. Och de som säljer knarket är allt yngre. Det är fantastiskt att höra vilket ansvar krögarna är beredda att ta.

Nu är det bara för dig som förälder att lyfta rumpan från tv-soffan och ge dig ut att söka efter din tonåring om du inte vet var ditt barn håller hus. Du ska veta. Det är ditt ansvar att ta reda på. Visa genuint intresse för ditt barn. Var inte rädd. Var modig för ditt barns skull.

Mor och farmor

Artikeltaggar

InsändareKarlstadNarkotika

Läs vidare