Hoppa till huvudinnehållet

Queerkompaniet är årets kooperativ: ”Värdig pristagare”

Publicerad:
Stefan Särnehed, VD OK Värmland och ordförande i Värmländsk kooperation, Anders Boström som är årets kooperativa eldsjäl och Hazel Svensson och Astrid Nahnfeldt från Queerkompaniet.
Stefan Särnehed, VD OK Värmland och ordförande i Värmländsk kooperation, Anders Boström som är årets kooperativa eldsjäl och Hazel Svensson och Astrid Nahnfeldt från Queerkompaniet. Foto: Coop Värmland

Årets kooperativa eldsjäl och årets kooperativ har utsetts av Värmländsk kooperation. Priset går till de som har gjort något utöver det vanliga.

Årets vinnare är Queerkompaniet och Anders Boström, Jössenavet.

Som brukligt har årets kooperativa eldsjäl och årets kooperativ utsetts av den Värmländska sammanslutningen Värmländsk kooperation.

För att få det ärofyllda priset så ska man ha gjort någon utöver det vanliga som kooperativ eller som person i ett kooperativ.

I år tilldelades årets kooperatör till Anders Boström i Arvika.

Han är drivande i kooperativet Jössenavet som gör skillnad för människor i utanförskap.

Jössenavet är ett social kooperativ och förutom sina 13 anställda så arbetstränar en 30-tal personer också i kooperativet. Kort sagt handlar det om att ge människor i utanförskap en meningsfull sysselsättning.

– Anders Boström är en verklig eldsjäl som i vardagen hela tiden jobbar för att stärka och utveckla människor. Ett arbete som skapar stor skillnad för många människor, säger Stefan Särnehed, ordförande Värmländsk Kooperation och vd i OK Värmland, i ett pressmeddelande.

Bidrar till ett mer inkluderat samhälle

Årets kooperativ går till Queerkompaniet med säte i Karlstad, återförsäljare av prylar förknippade med queer- och Priderörelsen. Queerkompaniet erbjuder även utbildningar och diplomeringar riktade till företag, offentliga aktörer och skolor.

– Queerkompaniet är en värdig pristagare till årets kooperativ då dom är ett bra exempel på hur kooperativa företag kan bidra till en mer inkluderat samhälle, säger Stefan Särnehed.

Pristagarna får en symbolisk summa.

Ceremonin hölls i samband med Stora Coop Bergviks 40-årsfirande.

Värmländsk kooperativ består av HSB Värmland, LRF Värmland, Fonus, Folksam, Länsförsäkringar Värmland, Coop Värmland, OK Värmland, Riksbyggen och Coompanion Värmland.

Vad är ett kooperativ?

En kooperativ förening är en fristående och frivillig sammanslutning av personer som samverkar för att tillgodose gemensamma ekonomiska, sociala och kulturella behov, genom ett samägt och demokratiskt styrt företag.

Källa: Coompanion

Artikeltaggar

ArvikaFonusHazel SvenssonHSBKarlstadLRF VärmlandNyheterOK VärmlandPressmeddelandePridePriderörelsenPrisutdelningarStefan SärnehedVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.