Hoppa till huvudinnehållet

Region Värmland stramar åt – inför anställningsstopp för administrativ personal

Publicerad:
Region Värmland inför anställningsstopp.
Region Värmland inför anställningsstopp. Foto: Håkan Strandman

Region Värmland står inför några bistra ekonomiska år. Därför inför nu regionen anställningsstopp för administrativ personal.

– Det är en regionövergripande åtgärd, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör.

Region Värmland inför nu åtgärder för att minska på kostnaderna. Enligt ett pressmeddelande står de inför en kärv ekonomisk framtid och behöver planera för denna.

Regionövergripande åtgärd

En av åtgärderna är anställningsstopp för administrativ personal. Från och med den 21 november kommer inga fler inom administration att anställas.

– Det är en regionövergripande åtgärd som omfattar tillsvidare- och tidsbegränsade anställningar för administratörer och handläggare, däremot inte vårdadministratörer, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör, i pressmeddelandet.

Pågående rekryteringar ska dock slutföras, står det i pressmeddelandet.

Anställningsstoppet gäller i två år eller tills ett nytt beslut tas.

”Det allmänna ekonomiska läget i kombination med ett politiskt beslutat sparkrav gör att vi nu måste vidta åtgärder både på kort och lång sikt”, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör, Värmland
”Det allmänna ekonomiska läget i kombination med ett politiskt beslutat sparkrav gör att vi nu måste vidta åtgärder både på kort och lång sikt”, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör, Värmland Foto: Helena Karlsson

Regionerna står inför bistra år

Åtstramningarna kommer delvis ifrån att SKR (Sveriges kommuner och regioner) konstaterat att regionerna står inför några bistra år.

En annan orsak är det politiska beslutet där Region Värmland ska effektivisera sin administration med 80 miljoner kronor.

– Det allmänna ekonomiska läget i kombination med ett politiskt beslutat sparkrav gör att vi nu måste vidta åtgärder både på kort och lång sikt, säger Peter Bäckstrand, i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har regionen arbetat med att samordna verksamheten efter regionbildningarna. Det arbetet ska intensifieras.

Artikeltaggar

AnställningarÅtgärderPeter BäckstrandPressmeddelandeRegion VärmlandSKRVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.