Hoppa till huvudinnehållet

Fem raka segrar för Skoghall

Publicerad:
Åmåls IBK förlorade mot Skoghalls IBK Herr
Åmåls IBK förlorade mot Skoghalls IBK Herr

Skoghall och Åmål har två helt olika formkurvor. Skoghall vann lördagens möte i Karlbergshallen och har därmed fem raka segrar i division 2 Värmland herr i innebandy. Hemmalaget Åmål däremot har åtta raka förluster. Matchen slutade 7-9 (2-1, 4-3, 1-5).

Skoghalls ledare Martin Olander tyckte så här om matchen:

– Skönt att vi lyckas behålla segersviten mot ett bra Åmål som vinner period 1 och 2. Vi har dock tillräckligt bra självförtroende för att fortsätta vårt spel och vi vet att vi är starka i tredje perioden. Små justeringar i uppställningen samt att vi orkar lite mera gör att det lossar rejält i målskyttet.

Första perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Elias Broström efter 3.05, men Åmål kvitterade genom Hugo Rosén. Och Åmål hann också ta ledningen, genom Eddie Gamnis. Även i andra perioden var det Åmål som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det i stället Skoghall som hade greppet. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 9-7.

Emil Englund gjorde två mål för Åmål och spelade dessutom fram till två mål och Andreas Jonsson stod för ett mål och två assists. Skoghalls Alexander Ådjers gjorde två mål och totalt tre poäng, Jonatan Björnfot gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Felix Olsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Åmål på tionde och sista plats och Skoghall på andra plats.

I nästa omgång har Åmål Skattkärr borta i Colorama Arena, torsdag 24 november 19.45. Skoghall spelar hemma mot Arvika fredag 25 november 19.30.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 2 VärmlandInnebandySkoghalls IBK Herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.