Hoppa till huvudinnehållet

Tjuvar gjorde ”rent hus” – stal golvmoppar och skar sönder förtält

Publicerad:
Reporter Morgan Bäckvall
Morgan Bäckvall
morgan.backvall@nwt.se
Sunne Sommarland, Kolsnäs camping 2021, numera First camp Sunne-Fryksdalen.
Sunne Sommarland, Kolsnäs camping 2021, numera First camp Sunne-Fryksdalen. Foto: Daniel Olausson

De två männen misstänks ha skurit sönder ett förtält för 40 000 kronor, demolerat husvagnsinredning och stulit säckvis med – golvmoppar.

Nu sitter en man i 50-årsåldern häktad.

First camp Sunne fick under förra veckoslutet påhälsning av tjuvar på campingområdet. Två män i 50-årsåldern misstänks för att ha skurit sönder ett förtält för 40 000 kronor, stulit tv-apparater och i en servicebyggnad burit ut säckvis med städutrustning, bland annat moppar och skurmedel.

Inbrott på Sunne camping – man i 50-årsåldern anhållen

Den ena mannen anhölls och sitter nu häktad och misstankarna riktas mot inbrottsstöld och narkotikainnehav för eget bruk. Den andra mannen, i 55-årsåldern, är misstänkt för medhjälp till stöld.

Det var städmedel, tvättmedel, toalettpapper, toalettborstar, kort sagt ett helt städförråd med allt vad det kan innehålla
Håkan Nyberg, polisens förundersökningsledare

Stölder har skett ur två husvagnar och där har bland annat tv-apparater, inredning, cyklar och prydnadssaker tillgripits.

– De har även förstört invändigt väldigt mycket och slitit sönder och grisat ned ordentligt. De är alltså även misstänkta för skadegörelse, säger polisens förundersökningsledare Håkan Nyberg.

– Jag kan säga att en av målsägarna var helt knäckt och jätteledsen.

Det gods som blev stulet har till stora delar återfunnits i närområdet.

I en intilliggande servicebyggnad, tillhörig First camp Sunne-Fryksdalen har man förstört en fönsterruta och samlat på sig mängder av stöldgods.

– De har i sopsäckar samlat ihop lite dyrare, mer professionella golvmoppar. De har plockat med sig städmateriel ur ett förråd som används av personalen. Det var städmedel, tvättmedel, toalettpapper, toalettborstar, kort sagt ett helt städförråd med allt vad det kan innehålla. Ett fordon måste ha anslutit, för så pass mycket grejer var det, säger Håkan Nyberg.

Tjuvarna tömde ett städförråd och bar ut innehållet i sopsäckar.
Tjuvarna tömde ett städförråd och bar ut innehållet i sopsäckar. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– De säsongsboende sover och bor där kanske tre månader per år. I normalfallet är det här stöld genom inbrott i husvagn. Hade det varit under sommaren och de bott där hade det varit inbrottsstöld. Med tanke på det kan det bli frågan om ett grövre brott. Det är ju deras andra hem och de var rejält ledsna. De har skurit sönder ett förtält, bara det värt 40 000 kronor, säger Håkan Nyberg.

Den häktade mannen bor i Värmland och är känd av polisen sedan tidigare.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFirst Camp Sunne - FryksdalenStölderStöldgods

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.