Hoppa till huvudinnehållet

Stefan och Jessica satsar på kärleken i ny app: "Blir lite hetare feelgood”

Publicerad:
Jessica Eriksson och Stefan Holm är paret som skriver noveller ihop. Nu ger de sig in i het-romance-genren med en ljudboksberättelse i sex delar.
Jessica Eriksson och Stefan Holm är paret som skriver noveller ihop. Nu ger de sig in i het-romance-genren med en ljudboksberättelse i sex delar. Foto: Lena Richardson

Stefan Holm och Jessica Eriksson är ett par – och författarkollegor. Nu frestar de med en romantisk berättelse i sex delar, som släpps i den audioerotiska appen Blanchestories.

– Det är lite hetare feelgood, säger Jessica Eriksson.

Stefan Holm är olympisk mästare, före detta höjdhoppare och numera höjdhoppstränare. Jessica Eriksson är lektor vid Karlstads universitet, med en doktorsexamen i nordiska språk.

Numera har de också en gemensam karriär som författare. De har redan skrivit och gett ut flera noveller ihop och arbetar just nu med en roman, som ska komma ut i vår.

Lagom till Värmlands bokfestival är de också högaktuella med en ljudberättelse, vars första del släpps under fredagen på appen Blanchestories.

Vardagen hettar till

”Dessa tankar på dig” heter parets berättelse, som utspelar sig i en högst vardaglig miljö.

En skriver blommigt och en mera korthugget – ”men vi har närmat oss varandra”.
En skriver blommigt och en mera korthugget – ”men vi har närmat oss varandra”. Foto: Lena Richardson

– Det handlar om William och Alice, som av en slump möts på tunnelbanan en måndag morgon, och någonstans hittar det romantiska i det mest vardagliga, säger Stefan Holm. Det är en spänning i att se någon på håll och vad gör man, hur tar man kontakt och vad kan hända?

Ganska mycket, ska det visa sig.

Hetare feelgood

Blanchestories jobbar med ljudberättelser och publicerar i tre spår: ett erotiskt, ett med avslappnande musik och ett med mer klassiska feelgood-berättelser.

– Vi är inte inne på erotik, utan vi är mer inne på romance, lite hetare feelgood, säger Jessica Eriksson.

Hur hett blir det?

– Det får man lyssna på! säger Stefan.

– Vi har tänkt att det ska bli lite hetare och hetare för varje avsnitt, säger Jessica.

Första mannen i appen

Det var hon som blev uppringd av Blanchestories efter att paret suttit i TV4:s morgonsoffa i december i fjol och berättat om sitt gemensamma skrivande.

Appen riktar sig främst till kvinnliga lyssnare och företagets tanke var att Jessica skulle skriva själv, men:

– Jag tänkte att det var något vi kunde göra tillsammans, säger hon.

De har nära både till skratt och till varandra. Och tur är det väl att de trivs så bra ihop, för att skriva tillsammans kräver mycket arbete och många beslut ska tas längs vägen.
De har nära både till skratt och till varandra. Och tur är det väl att de trivs så bra ihop, för att skriva tillsammans kräver mycket arbete och många beslut ska tas längs vägen. Foto: Lena Richardson

Så fick det bli och därmed är Stefan Holm också den första manliga författaren som Blanchestories anlitat. Han tycker dock inte att det varit speciellt att skriva för en kvinnlig publik.

– Jag tänker nog inte på vem jag skriver för faktiskt, utan jag skriver nog bara.

– Och jag tänker att män lika väl som kvinnor kan lyssna på den här appen och tycka det är bra, säger Jessica.

Men finns det ett manligt och ett kvinnligt sätt att skriva den här sortens berättelser?

– Det har vi diskuterat. Och vi kom inte överens om det, säger Stefan. Jag har alltid läst mycket och ofta läst manliga författare, men jag tycker liksom inte det är ett medvetet val. Jag vet inte om de skriver olika. Om jag skulle få en bok i handen och läsa den och sedan gissa om det är en man eller kvinna som skrivit – jag vet inte om jag skulle kunna det.

Kort och intensivt

Deras serie är uppbyggd så att vartannat avsnitt är skrivet ur kvinnans perspektiv och vartannat ur mannens, men de skriver alla avsnitt tillsammans.

– Skulle man utgå från vårt skrivande skriver vi inte så olika. Ofta är det svårt att ens säga vem som skrivit vad i efterhand. Vi har närmat oss varandra, säger Jessica.

Texterna till Blanche stories är skrivna direkt för ljud och varje avsnitt är 10-12 minuter långt.

Stefan Holm och Jessica Eriksson skriver alla texter tillsammans. Någon av dem börjar och sedan tar den andra vid och sedan kan texten gå flera varv fram och tillbaka innan slutredigeringen.
Stefan Holm och Jessica Eriksson skriver alla texter tillsammans. Någon av dem börjar och sedan tar den andra vid och sedan kan texten gå flera varv fram och tillbaka innan slutredigeringen. Foto: Lena Richardson

– Det är korta och intensiva texter och det var en utmaning för hälften av oss, säger Stefan och skrattar.

– Mig, erkänner Jessica. Stefan tycker om att skriva i krönikestil och kortfattat och kärnfullt, medan jag är lite mer yvig i mina ordval. Det var en utmaning att få plats med det i det här formatet.

Såväl handling som känslor och hetta måste ju rymmas.

– Det kan ju också bli hetare, i läsarnas huvud, det som inte är skrivet. Man behöver inte skriva fram allt, påminner Stefan Holm.

Hyllar Sven-Ingvars

Deras audioserie är tonsatt av Kristoffer Wallman och läses in av skådespelar- och livsparet Lotta Aldgård och Richard Ulfsäter.

Ett nytt avsnitt i veckan kommer att släppas med start under fredagen.

Jessica och Stefan har en egen programpunkt på bokfestivalen under lördagen, men har också nya projekt på gång. Inte minst har de kontrakt på fem delar till för Blanchestories, fristående från serien, varav den första släpps på julafton och heter ”Ett litet rött paket”:

– Titlarna kommer att vara Sven-Ingvars-låtar. Som en hyllning, till det största vi har i Värmland, avslöjar Stefan Holm.

Fakta

Blanchestories

Blanchestories är Skandinaviens första audioerotiska app som lanserades i februari 2021.

Sedan starten har de släppt över 400 ljudnoveller och knutit till sig över 40 författare.

Blanchestories riktar in sig på kvinnlig njutning och innehållet består av ett kurerat flöde av romantiska, erotiska och inkluderande ljudnoveller.

Artikeltaggar

FörfattareHöjdhoppJessica ErikssonKändisarKärlekKarlstadLitteraturNöje/KulturSkådespelareStefan HolmVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.