SD i Årjäng: ”Har varit snack om detta bakom stängda dörrar – en upprensning”

Publicerad:
”Vi har sagt att vi gärna ser en redig upprensning i kommunhuset och jag ser inte negativt på att något händer”, säger SD:s förstanamn Johnny Brustuen. Foto: Peder Kaldal

Den nya politiska ledningen i Årjäng har inget förtroende för bygg- och miljöchefen Britt-Marie Öjstrand.

SD – som stödjer det nya styret – har inte varit involverade i beslutet men ser positivt på utvecklingen.

– Det har varit på tapeten detta, att det ska ske en upprensning, säger partiets förstanamn Johnny Brustuen.

Efter valet 2022 blev det ett historiskt maktskifte i Årjängs kommun. KD tillsammans med L och M tog över makten, med stöd av SD.

Toppchef får sparken – av nya ledningen: ”En enorm sorg”

Nu börjar det nya styret även att agera i Årjäng.

Miljö- och byggchefen Britt-Marie Öjstrand, som enligt henne själv arbetat i kommunen i 33 år, meddelades under tisdagsmorgonen att den nya politiska ledningen inte längre har förtroende för henne.

– Det är en enorm sorg och chock, har hon sagt till NWT.

Den nye kommunstyrelseordföranden Jonas Ås (KD) vill inte kommentera beslutet:

– Det vore oprofessionellt i det här läget.

Sverigedemokraternas toppnamn, Johnny Brustuen, säger att partiet inte varit med i processen.

Johnny Brustuen (SD).
Johnny Brustuen (SD).

Men han välkomnar utvecklingen.

– Jag får lita på att det som kommer fram stämmer. Jag vet egentligen ingenting, varken om henne eller om turerna som varit före. Men vi har sagt att vi gärna ser en redig upprensning i kommunhuset och jag ser inte negativt på att något händer.

Hur menar du?

– Det är ju så att det har varit socialdemokrater eller centerpartister som styrt i kommunhuset så länge jag kan komma ihåg. Det är de som anställt de i kommunen och det sätter sina spår.

Johnny Brustuen fortsätter:

– Jag vet att det har varit snack om detta bakom stängda dörrar. Inte samtal som vi varit med i. Men det har varit på tapeten detta, att det ska ske en upprensning.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs kommunBritt-Marie ÖjstrandJonas ÅsKristdemokraternaMiljöPolitikPolitiska system och ideologierSverigedemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare