Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotbolls veteran i ny tung roll: ”Hedrad och glad att jag fick frågan”

Publicerad:
Karlstad Fotbolls anfallare David Johannesson blir nu klubbens marknadschef.
Karlstad Fotbolls anfallare David Johannesson blir nu klubbens marknadschef. Foto: Lisa Olaison

David Johannesson är ny marknadschef i Karlstad Fotboll.

– Det är starkt av föreningen att satsa på en sådan här roll. Det var inte mycket att fundera på, säger han.

Karlstad Fotbolls 35-årige anfallare David Johannesson gjorde säsongen som gick tio mål på 25 matcher varav 17 från start i division 1 norra. Nu meddelar KF på sin hemsida att Johannesson får en ny roll – som föreningens marknadschef.

”David kommer att ansvara för och utveckla klubbens arbete med sponsorer, försäljning och kundvård”, skriver Karlstad på sin webbplats.

David Johannesson berättar om sin nya roll.

– Jag har varit med lite tidigare på marknadssidan och känt lite på den. Nu blir det mer helhetsansvar och lite mer på riktigt kan man säga, säger Johannesson och fortsätter:

– Det är starkt av föreningen att satsa på en sådan här roll och att jag fick möjligheten. Det var inte mycket att fundera på. Det är klart att man vill vara med där.

Hur blir det med spelarkarriären?

– Det är högst oklart. Det fotbollsmässiga ligger på is just nu. Nu sätter jag de civila bitarna först. Men att jag älskar fotboll är ingen hemlighet och jag kommer att spela fotboll, så är det bara. Sedan får vi se var, hur och när det blir. Det är prio två den här gången. När den här möjligheten (som marknadschef) dök upp ville jag tacka ja det till först, och så tar jag det andra efteråt.

– Nu är det fokus på marknadsjobbet och det kommer ta massor med kraft och energi. Och det är ändå så nära fotbollen man kommer, så det ska bli skitkul.

– Sammanfattat tycker jag att det är så jäkla kul med fotboll och tjänsten som marknadschef ger mig möjlighet att vara nära fotbollen, kanske ännu längre än vid en spelarkarriär. Det är anledningen till att jag tog det här som prio ett. Men jag tror absolut att det blir fotbollsspel för mig. Det tror och hoppas jag att det blir någonstans, men det får vi se. Det får framtiden utvisa.

”Dunderfokus på tjänsten”

David Johannesson är fåordig kring en fortsättning som spelare i just Karlstad Fotboll, för han ser som sagt marknadschefsjobbet som prio ett.

– Jag försöker att inte stänga allt för många dörrar vad gäller den biten (som spelare). Nu ska vi bara se till att göra att göra det här jobbet (som marknadschef) riktigt bra och sedan blir det vad det blir. Nu får padel-spel ta över i någon månad. Vi får se om jag kan göra någon kometkarriär där, det vet man aldrig, skojar KF:s veteran, och fortsätter:

– Jag kommer att göra allt för att mitt jobb som marknadschef rullar på. Om det är någon fotboll som krockar med det får det tyvärr stå åt sidan. Men är det något som går att kombinera längre fram så får vi se då. Det är dunderfokus på tjänsten som marknadschef nu som är superviktig för föreningen. Att en förening på division 1-nivå har en heltidsanställd marknadschef är supercoolt tycker jag. Det är en markering att det är på riktigt och nu kör vi på. Jag är bara hedrad och glad att jag fick frågan.

– Det känns som vi är på rätt spår i klubben. Nu ska vi se till att göra det bra och vara ödmjuka och fortsätta leverera bra fotboll i staden och förhoppningsvis kan den bli ännu bättre på sikt. Föreningens damlag fick en plats i division 2 i dag. Det blåser bra och positiva vindar i Karlstad Fotboll och nu ska vi bara fortsätta.

”En nyckelspelare”

Karlstad Fotbolls ordförande Annelie Larsson berättar på klubbens hemsida om rekryteringen av David Johannesson.

– Det finns alltid nyckelspelare i en fotbollsklubb, och med David som marknadschef på heltid har vi nu fått en nyckelspelare även vid sidan av fotbollsplanen. Vi har stort förtroende för Davids kapacitet och kompetens i den här rollen och han har tidigare jobbat en hel del med våra sponsorer och gjort det på ett mycket bra sätt, säger Larsson.

Artikeltaggar

David JohannessonEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.