Hoppa till huvudinnehållet

Ica Maxi öppnar dygnet runt-butik på Bergvik

Publicerad:
Just nu pågår bygget av Ica Maxis dygnet runt-öppna butik på Bergvik i Karlstad. Planen är att öppna den före jul, säger Ica-handlaren Christer Johansson.
Just nu pågår bygget av Ica Maxis dygnet runt-öppna butik på Bergvik i Karlstad. Planen är att öppna den före jul, säger Ica-handlaren Christer Johansson. Foto: Christer Wik

Ica Maxi på Bergvik utökar snart med ytterligare en butik på handelsområdet.

Arbetet pågår för fullt med att bygga en mindre dygnet runt-öppen butik utanför den stora.

– Det blir den första intill en Ica Maxi i Sverige. Planen är att öppna före jul.

Ica-handlaren Christer Johansson är entusiastisk när han talar om nybygget som sker alldeles intill busshållplatsen strax öster om Ica Maxis entré.

– Vi har jobbat med det här projektet under året och fick bygglov i juni. Vi är nyfikna på hur vi kan ge våra kunder bättre service. Ett sätt är att erbjuda dem att kunna handla dygnet runt, säger han.

Det är via Icas nya koncept Ica to go som det blir möjligt, en satsning som Ica Sillerud med handlaren Rikard Ohlin var först med.

– Nu finns det ett 100-tal sådana dygnet runt-öppna butiker i Sverige och vi har valt att komplettera vår stora butik med en mindre obemannad.

– Det blir den första intill en Ica Maxi i Sverige, säger Christer Johansson.

800–1 000 varor kommer sortimentet att bestå av, enligt Christer Johansson. Arbetet med butiken pågår för fullt.
800–1 000 varor kommer sortimentet att bestå av, enligt Christer Johansson. Arbetet med butiken pågår för fullt. Foto: Christer Wik

Det arbetas för fullt inne i den cirka 60 kvadratmeter stora butiken. Här är redan en lång rad med kyl- och frysdiskar på plats. Snart ska ännu mer inredning installeras.

– Vår nya butik kommer att ha ett sortiment på 800–1 000 varor och man kan bland annat köpa frukost, fika, lunch, middag och nattmacka. Och på sommaren går det även att inhandla en köttbit.

Brett utbud

Sortimentet innehåller inte fem sorters ketchup, men det kommer ändå finnas en relativt stort utbud av varor och inte bara mat utan till exempel även tandborstar och toapapper.

– Den här butiken passar alla som jobbar sent eller de som bara har glömt något när allt annat är stängt. Eller när man har handlat i vår stora butik och kommer ut på parkeringen och kommer på att det var något de missat att köpa, säger Christer Johansson.

Tekniska lösningar

Den dygnet runt-öppna butiken som ska skyltas från E18 är enligt honom en satsning på någon miljon.

– Vi hoppas kunna öppna före jul. Då kan man handla här på julafton och juldagen då våra stora butik är stängd.

För att handla i butiken loggar man in med Bank-id och använder appen Ica to go. Då öppnas dörren liksom en scanner i mobilen som man handlar med. Betalningen sker med bankkort eller Swish. Runt sex personer kommer att kunna handla samtidigt.

Artikeltaggar

BergvikButikerChrister JohanssonE18HandelIcaICA ABSillerudSwish

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.