Hoppa till huvudinnehållet

Tacosuccén öppnar en till restaurang i Karlstad: ”Fokuset blir streetfood”

Publicerad:
Det är i Filé och delis gamla lokal på Kasernhöjden som Skogshyddans funky taco kommer öppna sin andra restaurang.
Det är i Filé och delis gamla lokal på Kasernhöjden som Skogshyddans funky taco kommer öppna sin andra restaurang.

Skogshyddans funky taco expanderar i Karlstad.

Till våren är förhoppningen att kunna öppna den nya restaurangen på Kasernhöjden som kommer att erbjuda en bredare meny.

– Det som är så kul är att vi inte behöver stänga den i stan, vi kan köra två enheter, säger ägaren Kim Estegård.

Skogshyddan funky taco har hittills legat i centrala Karlstad. Men under nästa år ska ägaren Kim Estegård öppna ytterligare en restaurang, i Filé och delis gamla lokal på Kasernhöjden.

– Det som är så kul är att vi inte behöver stänga den i stan, vi kan köra två enheter. Den på Kasernhöjden kommer bli en förlängning av den i stan. Där är vi begränsade till att köra våra tacos, men på det nya stället kommer vi ha ett större kök där vi kan testa mer, säger Kim Estegård.

Restaurangen i stan tar runt 20 sittande gäster. Med den nya lokalen kommer 45 personer att kunna sitta inne och ytterligare runt 25 gäster kommer få plats på uteserveringen. Grunden kommer fortsättningsvis att vara tacos, men menyn blir bredare.

– Jag älskar ju streetfood, det är så brett och där kommer vi kunna göra tacos men också fler grejer. Vi kommer också ha en uteservering och serveringstillstånd så det blir mer en krog.

Kim Estegård ser framemot fler möjligheter med den nya lokalen.
Kim Estegård ser framemot fler möjligheter med den nya lokalen. Foto: Privat

Vad kan tillkomma på menyn?

– Någon fin lobster roll eller saker som inte lämpar sig för en snabblunch. Men fokuset blir streetfood.

Men innan premiären kan ske ska det till en omfattande renovering.

– Det ska in ett ordentligt kök, vi behöver en handikappanpassad toalett och all interiör. Men vi hoppas kunna öppna framåt vårkanten, säger Kim Estegård.

Artikeltaggar

KarlstadKasernhöjdenKim EstegårdKrogarMat och dryckRestaurangerServeringstillståndUteserveringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.