Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadskillen i Bachelorette: "Jag är old school-romantisk"

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
”Det bästa hade ju varit om man kunde gå fram till någon på Ica och börja snacka”, säger Oliver Pallace apropå svårigheten att hitta rätt i kärlekslivet.
”Det bästa hade ju varit om man kunde gå fram till någon på Ica och börja snacka”, säger Oliver Pallace apropå svårigheten att hitta rätt i kärlekslivet. Foto: Privat

I veckan drog årets säsong av dejtingsåpan "Bachelorette" igång. En av deltagarna är Oliver Pallace som bor i Karlstad.

I en intervju med NWT berättar han om upplevelsen, men också om sina tankar kring att dejta i en digital värld och sökandet efter en djupare relation.

Som NWT tidigare har rapporterat är en av deltagarna i årets säsong av TV4:s dejtingsåpa "Bachelorette" Karlstadskillen Oliver Pallace. Till vardags arbetar han i en hälsokostaffär på Bergvik och kom till Karlstad från Örebro för fem år sedan.

– Jag flyttade till Karlstad för studier och blev kvar. Karlstad är en väldigt fin stad, jag trivs väldigt bra, säger Oliver Pallace.

Han sökte inte själv till programmet, utan blev kontaktad av produktionsteamet som hittat hans ansikte på en sajt för filmstatister.

– Det var ingenting som fanns i mina planer, att vara med i "Bachelorette". Jag blev pushad kan man säga. Men när jag väl fick veta att jag kommit med tänkte jag att ok, jag kör.

Han såg förra årets säsong tillsammans med sin dåvarande flickvän.

– Det är ett roligt program som är kul att följa, men det fanns inte med på världskartan att jag skulle vara med själv. Men nu kändes som att det var grej för mig just där jag är i livet.

Oliver Pallace på plats i Grekland.
Oliver Pallace på plats i Grekland. Foto: Daniel Stigefelt

"Folk krigar, stångar sig fram”

Serien går ut på att ett antal killar ska försöka vinna Olivia Birgerssons gunst, hon är årets bachelorette. Säsongen spelades in i Grekland under sommaren och premiäravsnittet sändes under måndagskvällen.

– Jag är inte van att se mig själv på tv. Det är både kul och nervöst. Till vardags är det ju jobbigt att bara höra och se sig själv i mobilvideos som kompisar spelar in, så det här blir ju speciellt. Men jag känner att jag växer som person av att se det.

När det gäller kärlekslivet beskriver Oliver Pallace sig själv som något av en romantiker.

– Jag är nog old school-romantisk, funderar han.

– Då är det kanske helt fel att dejta i tv kanske, det bästa hade ju varit om man kunde gå fram till någon på Ica och börja snacka. Och om man kände någon kemi kunde man bjuda ut varandra – så borde det vara när man dejtar.

I "Bachelorette" blir det en tillspetsad situation när drygt 20 män ska försöka vinna uppmärksamhet och gillande från en och samma kvinna.

– Folk krigar, stångar sig fram för att få tid tillsammans med tjejen. Just att killarna kämpar om att få mest tid är absurt egentligen, den stressen och pressen behövs inte när man ska lära känna någon. Man är ju nog nervös ändå, mån om att göra ett gott intryck.

Oliver Pallace är mån om att inte avslöja några detaljer kring hur det gick för honom i programmet, men konstaterar i alla fall att han är nöjd med sin upplevelse.

– Jag ångrar ingenting. Det var skitkul, en upplevelse som lett till personlig utveckling. För ett år sedan hade jag bangat, men nu kände jag att det var dags att ta till vara på chanserna man får i livet.

– Det är svårt att dejta i verkliga livet. I tiden vi lever i är man online tjugofyrasju. Det är krångligt att komma nära folk, det digitala gör att det ofta blir väldigt ytligt. Rent krasst är det lättare att dejta numera, genom det digitala, men det är svårare att lära känna någon på djupet.

Bachelorette sänds med flera avsnitt i veckan på TV4 Play och C More samt i Sjuan.

Björn Dixgård om Infruset - själens skrubbsår: ”Inte lätt att vara människa”

Artikeltaggar

BergvikC MoreIcaKarlstadKemiNöje/KulturRomantikStressTVTV-serierTV4Örebro

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.