Hoppa till huvudinnehållet

Idrottshall har brister – stängs: ”Väldigt glada att vi upptäckte det”

Publicerad:
Idrottshallen vid Skattkärrsskolan har stängts tillsvidare. Foto: Anders Nordlén

Idrottshallen vid Skattkärrsskolan stängs på obestämd tid. Detta efter att det upptäckts att innertaket har brister i konstruktionen.

– Det som hänt är att innertaket som består av ljudabsorbenter har brister. Det är stålkonstruktionen som håller uppe plattorna som har flyttat på sig, säger Johan Wisenius, rektor för årskurs 4-6 samt elevhälsan på skolan.

Förra veckan

Det var i mitten på förra veckan som bristerna upptäcktes och det har sedan dess inte utövats någon skolidrott i hallen.

– Nej, när vi upptäckte det här bestämde vi att vi kör utegympa tills vidare. Vi hittade också en metalldel från konstruktionen på golvet så det var uppenbart att det inte går att bedriva undervisning där. Vi är väldigt glada att vi upptäckte det här. Det är bättre att förekomma än förekommas, säger Wisenius som dock betonar att det enbart är innertakets konstruktion som har brister – inte yttertaket.

Förutom de cirka 400 eleverna i årskurs 1-6 drabbas även den fritidsverksamhet som bedrivs i hallen av stängningen. Det handlar bland annat om Skattkärrs innebandy som spelar och tränar i hallen.

Rektor Johan Wisenius. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och inte utanför Skattkärrsskolan.
Rektor Johan Wisenius. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och inte utanför Skattkärrsskolan. Foto: Nathalie Nordhström

– Det är förvaltaren, det vill säga Teknik- och fastighetsförvaltningen, som ansvarar för att informationen om hallen förs vidare till de som berörs.

Hur länge hallen kommer att vara stängd vill Johan Wisenius i dagsläget inte uttala sig om.

– Arbetet kommer uppskattningsvis att ta någon vecka, men jag vet inte när förvaltaren sätter igång. Jag har inte fått någon signal om när de kommer.

Hur blir det med skolidrotten under den tid som hallen är stängd?

– Vi fortsätter med utegympa. Vi har tillgång till Skogsvallen och den är jättefin. Det finns också en teoridel och den kan man jobba med inomhus.

Duschar berörs inte

Hur bland annat innebandyföreningen kommer att lösa det med matcher och träningar kan Johan Wisenius inte svara på.

– Jag vet inte hur många timmar som är uthyrda via fritidsförvaltningen.

Duschutrymmen och omklädningsrum berörs inte av stängningen utan kan utnyttjas som vanligt.

Artikeltaggar

BristerIdrottshallSkattkärrSkattkärrsskolanSkogsvallenSkola och utbildningSportTeknik- och fastighetsförvaltningenTräningUndervisning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.