Hoppa till huvudinnehållet

Linneväveriet fick pris som framgångsrikt familjeföretag

Publicerad:
Vinnarna Andreas Johansson, Cenita Johansson Åsen och Dick Johansson, flankerade av Niklas Löfberg och Mikael Löfberg (vänster), samt Therese Gustafsson och Kathrine Löfberg (höger).
Vinnarna Andreas Johansson, Cenita Johansson Åsen och Dick Johansson, flankerade av Niklas Löfberg och Mikael Löfberg (vänster), samt Therese Gustafsson och Kathrine Löfberg (höger). Foto: Pär Englund

Klässbols Linneväveri fick under fredagen ta emot Löfberg Family Business Award 2022 i samband med näringslivsgalan 100° Karlstad.

Priset uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

– Vi är såklart otroligt glada och stolta. Det här priset delar vi med tidigare generationer som lagt grunden och skapat förutsättningarna för den utveckling vi lägger all kraft på idag tillsammans med våra fantastiska medarbetare, uppger Andreas Johansson, vd på Klässbols Linneväveri, och familjeföretagare i fjärde generationen, i ett pressmeddelanden.

Han var på plats på näringslivsgalan tillsammans med flera andra familjemedlemmar.

Familjen Johansson och Klässbols Linneväveri vann priset med följande motivering: ”Familjen Johansson har dukat för både egen och andras framgång i drygt 100 år. Idag driver tredje och fjärde generationen ett anrikt företag som sätter Värmland på kartan, både nationellt och internationellt. Företaget värnar sina rötter och delar generöst med sig av sin attraktionskraft till både unga designers och andra företag i Klässbol och Arvika. Det gör familjen Johansson till en utmärkt ambassadör för familjeföretagande och dess betydelse för Värmland.”

Priset delas ut av familjen Löfberg i samarbete med 100° Karlstad.

Artikeltaggar

Andreas JohanssonFamiljKarlstadKlässbolNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.