Hoppa till huvudinnehållet

Fick sparken från Lundsberg – här är Johan Bloms nya toppjobb

Publicerad:
Johan Blom
Johan Blom Foto: Håkan Strandman

I våras tillträdde det tidigare länsrådet vid Länsstyrelsen i Värmland, Johan Blom, tjänsten som ny vd för Lundsbergs skola i Storfors kommun – en tjänst han fick lämna efter bara fyra månader. Nu har han fått ett nytt toppjobb av regeringen.

Som vikarierande landshövding i Kalmar län.

Jobbet fick han förra veckan efter det att landshövding Peter Sandwall fått nytt jobb som statssekreterare hos den nya regeringens värmländska försvarsminister, Pål Jonsson.

– Jag har stor respekt för detta uppdrag. Jag vet att Länsstyrelsen Kalmar län tidigare haft en instabil ledning under flera perioder och mitt uppdrag blir nu att i avvaktan på en permanent lösning fortsätta utveckla det fina arbete som Peter Sandwall har drivit. Jag vill bibehålla så god stabilitet som möjligt trots läget, säger Johan Blom.

Har vickat förut

Johan Blom har tidigare varit vikarierande landshövding i Värmland.

I samband med att Johan Blom fick sluta sin anställning vid Lundsberg skola konstaterade Peter Morfeldt, tillfällig verksamhetschef och ordförande för stiftelsen Lundsbergs skola:

– Vi hade olika uppfattningar om värdegrundsarbetet och hur ledarskapet skulle utformas.

Lundsbergs nya vd får avgå – efter bara fyra månader

Artikeltaggar

AnställningarEkonomiJohan BlomKalmar länLundsbergPeter SandwallSkolorStiftelserStorfors kommunStyrelserVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.