Hoppa till huvudinnehållet

Här är vinnarna på 100° Karlstad – han vinner ”Årets Sola”

Publicerad:
Clear River Racing vann årets samverkanspris på 100° Karlstad.
Clear River Racing vann årets samverkanspris på 100° Karlstad. Foto: Simone Syversson

Det årliga näringslivsevenemanget 100° Karlstad arrangerades under fredagen på Karlstad CCC. Här är årets vinnare.

Årets Sola

Årets Sola delas ut till en inspirerande och driftig person som har ett gott bemötande. Personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen. Priset är uppkallat efter värdshusvärdinnan Eva-Lisa Holtz, som sedan 1700-talet då hon levde varit känd som ”Sola i Karlstad”. Priset delas ut av Karlstads kommun.

Årets vinnare är Arne Ericson på Stadsmissionen i Karlstad.

Motivering lyder bland annat: ”Med stort engagemang och nytänkande skapar Arne Ericson bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället.”

Se minglet från 100° Karlstad: ”Bara kul att träffa alla härliga människor”Linneväveriet fick pris som framgångsrikt familjeföretagWingefors aktuell i Hollywoodproduktion: ”Jag skulle nog bara se lite tuff ut”

Effect good to great award

Priset tilldelas ett företag eller en organisation som utvecklas systematiskt, hållbart och framgångsrikt för att anpassa sig till framtidens utmaningar och möjligheter.

Årets vinnare är Karlstads energi. Priset delas ut av Effect Management.

Motiveringen lyder bland annat: ”Att förändras kan vara jobbigt. Men med engagemang, skicklighet och ambitioner högre än de egentligen behöver ha – arbetar vinnaren med en förflyttning som på flera fronter skapar bättre förutsättningar för framtiden.”

Swedbanks företagarpris

Priset tilldelas ett ägarlett företag i Karlstadsregionen som har en hållbar affärsidé, flerårig historik av mycket goda resultat samt drivs med ett enastående starkt ledarskap.

Priset delas ut av Swedbank och vinnare är Autowåx Bil AB.

Motiveringen lyder bland annat: ”Detta företag har en fantastisk förmåga att skapa ett naturligt flöde, att se varje kund som passerar och ta varje chans till ett samarbete.”

Löfbergs family business award

Priset går till ett framgångsrikt familjeföretag som är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse i både värmländskt och svenskt näringsliv.

Årets vinnare är Familjen Johansson och Klässbols Linneväveri. Priset delas ut av Löfbergs.

Motiveringen lyder: ”Denna familj har dragit i rätt trådar i mer än hundra år, och dukar idag för både egen och andras framgång – i Värmland, Sverige och runt om i världen.

Årets mötespris

Vinnaren av detta pris ska ha stått för fina insatser i att stärka Karlstads position som mötesdestination.

Priset delas ut av Visit Karlstad Möten, Karlstads kommun och Visit Karlstad Member, och årets vinnare är IF Götas sportchef Johan Engberg.

Motiveringen lyder: ”2019 såg vår vinnare till att många nationella som internationella blickar riktades mot Karlstad. Vår vinnare verkar, med stort engagemang, för att Karlstad ska vara en attraktiv mötesplats och att möteskulturen fortsätter utvecklas.”

Årets butik

Priset tilldelas en butik i Karlstad som har ett hållbart framtidsperspektiv och som har lyckats med innovativ marknadsföring.

Vinnare är Vero Moda/Vila Bergvik. Priset delas ut av Karlstad Handel och NWT Media AB.

I motiveringen stå det: ”Med örat mot rälsen, stor kreativitet och en rejäl portion mod har man skapat sig en unik position inom branschen. Varje del av verksamheten präglas av en genomtänkt strategi där man aldrig gör avkall på den personliga relationen med sina kunder.

Årets nyföretagare

Årets Nyföretagare delas ut till en nystartad företagare som genom mod, vilja och passion tagit sina första steg som företagare. Priset delas ut av NyföretagarCentrum Södra Värmland och SEB.

Jessica Iderström och hennes företag Jessicas Chark & Deli är årets vinnare.

Motiveringen lyder bland annat: ”Med stor passion och ett genuint intresse för sin profession har hon skapat ett företag som kommer leva vidare in i framtiden.

Jessica Iderström vann priset för årets nyföretagare.
Jessica Iderström vann priset för årets nyföretagare. Foto: Simone Syversson

Årets samverkanspris

Priset delas ut av Karlstads universitet och ska gå till en student eller grupp av studenter som skapat samhällsutveckling eller innovationer i samverkan med näringslivet, offentliga förvaltningar eller ideella föreningar.

Årets vinnare är Clear River Racing och Eric Johansson.

Motiveringen: ”Det årliga projektet har sedan 2008 varit en del av den globala ingenjörstudenttävlingen Formula student. De har visat att studier vid Karlstads universitet kan vara mer än föreläsningar och studentlitteratur.

Compare innovationspris

Priset tilldelas ett bolag eller en organisation som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech eller digitalisering.

Årets vinnare Elvenite tilldelades priset av Compare.

Motiveringen lyder: ”Med hjälp av teknik, data och nyfikenhet bidrar företaget till en sundare livsmedelsindustri. De bidrar bland annat till mindre användning av kemikalier och minskat matsvinn. Genom att analysera data och effektivisera processer så skapas värde och insikter för en bättre och mer hållbar värld.

Artikeltaggar

Årets SolaClear River RacingEva-Lisa HoltzInnovationJohan EngbergKarlstadKarlstads kommunKarlstads universitetNäringslivOrganisationerVärmlands länVisit Karlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.