Hoppa till huvudinnehållet

Eva slutar efter 33 år – Ica söker ny handlare

Publicerad:
Eva Eriksson 2011 när hon öppnade nya Ica-butiken i Östmark.
Eva Eriksson 2011 när hon öppnade nya Ica-butiken i Östmark. Foto: Victoria Gund

I 33 år har Eva Eriksson varit lanthandlare i Östmark. Men nu har hon valt att sluta och Ica gruppen AB söker ny handlare.

– Jag kan börja med att vila kroppen lite grann, säger hon.

Det var den 1 januari 1990 som Eva Eriksson axlade rollen som lanthandlare i dåvarande ”Boa” Östmarks handel. Det är nästan 33 år sedan.

Det var i den gamla lokalen mitt emot kyrkan.

2011 var det dags för invigning av nya Ica Nära Östmarks handel i helt nybyggda lokaler och där ortsbefolkning efter att ha kämpat för en egen bensinstation kunde öppna en helt ny under stort pompa och ståt.

Det passade Eva Eriksson på att fira med ett tioårsjubileum 2021.

– Jag går egentligen inte i pension, men jag kanske kan gå ned i tid och jobba lite mindre, säger Eva Eriksson.

Vad hon ska göra kan hon inte riktigt säga idag, med motiveringen ”det vet jag inte”.

– Vi får se. Jag kan börja med att vila kroppen lite grann. Det är all ”gåing”, städning och lyft. Man är inte 27 längre.

Eva Eriksson när hon drev Östmarks handel i gamla lokalen.
Eva Eriksson när hon drev Östmarks handel i gamla lokalen. Foto: Aron Eriksson

På frågan om hur verksamheten förändrats under 33 år nämner hon att man förr hade chark över disk, att Norgehandeln har svängt och att man idag är ombud för många olika tjänster.

– Norgehandeln har verkligen svängt. Ibland har det varit mycket och ibland inte. Sedan kom en ”liten” pandemi och då var det ingenting, säger Eva Eriksson.

Nu ska Ica gruppen AB rekrytera en ny handlare:

– Vi lägger ut våra annonser internt. Det sker genom vårt eget system när det kommer till den här typen av rekryteringar. Vi arbetar strukturerat med både grundkravprofil och butikskravprofil och en av kompetenserna vi ser som central är att man har erfarenhet av Ica-systemet. Man har levt i en verksamhet som man sedan ska driva. Det är vanligt att Ica-handlare flyttar runt med jobbet runt om i Sverige, säger Stina Stenquist på Icas pressavdelning.

Nya butiken och drivmedelsstationen växer framMatkassen kan komma från himlen – enkät ska visa invånarnas intresseDrönare kan flyga hem matvaror – positivt intresse i förstudie

Eva Eriksson bor i bygden och om allt går enligt planerna kommer hon så småningom kunna se drönare lyfta med varor från Ica Nära Östmarks handel. Om det har en förstudie genomförts.

Artikeltaggar

ButikerHandelIcaÖstmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.