Hoppa till huvudinnehållet

Sunneföretagare minglade på Selma Spa

Publicerad:
Reporter Jonas Klint
Jonas Klint
jonas.klint@nwt.se
Lena Classon från Fryksdalens bryggeri bjöd Sören Renhult från Länsförsäkringar Värmland och Anders Setherberg från Fastighetsbyrån, Sunne, på smakprover av bryggeriets öl.
Lena Classon från Fryksdalens bryggeri bjöd Sören Renhult från Länsförsäkringar Värmland och Anders Setherberg från Fastighetsbyrån, Sunne, på smakprover av bryggeriets öl. Foto: Lisa Olaison

En heldag på Selma Spa med mässa, föreläsningar och after work avrundade årets Företagsvecka i Sunne.

– Det skapar kontakter och ger ett större lokalt nätverk, säger Anders Setherberg från Fastighetsbyrån, Sunne, under förmiddagens mingel.

Tidigare under Företagsveckan har politiker och tjänstemän från kommunen gjort företagsbesök och arrangerat en frukostträff.

– Frukostträffen på Byggallerian var mycket välbesökt, säger Marielle Magnusson, företagsutvecklare på Sunne kommun, som berättar att kommunen besökte hela 27 företag under veckan.

Fredrik Hildebrand från Länsförsäkringar Värmland minglade på mässan med Jonas Lundberg, företagsrådgivare Fryksdalens sparbank Sunne, Anders Ramström, ordförande Fryksdalens sparbank och Karl Johan Bäckström, chef företagsmarknad Fryksdalens sparbank.
Fredrik Hildebrand från Länsförsäkringar Värmland minglade på mässan med Jonas Lundberg, företagsrådgivare Fryksdalens sparbank Sunne, Anders Ramström, ordförande Fryksdalens sparbank och Karl Johan Bäckström, chef företagsmarknad Fryksdalens sparbank. Foto: Lisa Olaison

För att avrunda veckan arrangerades den så kallade Näringslivets dag på Selma Spa under torsdagen, i samarbete mellan kommunen, Handelsbanken, Fryksdalens sparbank och Företagarna Sunne.

Felicia Carlsson som driver Sunne bröllopsmässa var med på mässan för att skapa kontakter och bli mer känd i det lokala näringslivet. Hon driver sedan tidigare skönhetssalong i Sunne men har nu växlat upp med en årlig bröllopsmässa också.
Felicia Carlsson som driver Sunne bröllopsmässa var med på mässan för att skapa kontakter och bli mer känd i det lokala näringslivet. Hon driver sedan tidigare skönhetssalong i Sunne men har nu växlat upp med en årlig bröllopsmässa också. Foto: Lisa Olaison

Senare under dagen skulle råvaruanalytikern Christian Kopfer bli intervjuad och arbetsplatsstrategen Helén Lidström föreläsa. Dessutom skulle den populära underhållaren Malte Hallquist dyka upp mot slutet. Men dagen inleddes med ett klassiskt mingel runt företagsmontrar i lokalen Etage.

Peter Gunnebro från värmländska IT-klustret Compare lät sig bjudas på en stark ingefära-shot av Päivi Johansson, medlemsrådgivare på Handelskammaren Värmland och Eva Johansson, medlemsansvarig på Handelskammaren.
Peter Gunnebro från värmländska IT-klustret Compare lät sig bjudas på en stark ingefära-shot av Päivi Johansson, medlemsrådgivare på Handelskammaren Värmland och Eva Johansson, medlemsansvarig på Handelskammaren. Foto: Lisa Olaison

– Här kan man träffa både kunder och andra företagare. Det är bra att ses och skapa nya kontakter, sa Sören Renhult från Länsförsäkringar Värmland.

NWT fångade honom när han tillsammans med Anders Setherberg från Fastighetsbyrån, Sunne, fick smakprover från Fryksdalens bryggeri. Delägaren Lena Classon tog chansen att vara med på mässan för att sprida kunskap om det lilla lokala bryggeriet som huserar i det tidigare kommunala storköket som hörde till Sjöviks äldreboende i Sunne.

Lena Classon driver lilla Fryksdalens bryggeri tillsammans med sin man. Hon var på mässan för att bjuda på smakprover av bryggeriets olika ölsorter.
Lena Classon driver lilla Fryksdalens bryggeri tillsammans med sin man. Hon var på mässan för att bjuda på smakprover av bryggeriets olika ölsorter. Foto: Lisa Olaison

Bryggeriet levererar fler olika sorters öl till matbutiker i Sunne, till en restaurang i Karlstad och bryggeriet finns även representerat på ett par Systembolag i Torsby och Sunne.

– Vi hoppas kunna växa och eventuellt kunna gå ner i arbetstid på våra vanliga jobb och jobba mer med bryggeriet, säger Lena Classon som driver bryggeriet tillsammans med sin man Niklas Nilsson.

Plattform för möten

I medarrangören Fryksdalens sparbanks monter stod Jonas Lundberg, företagsrådgivare, Anders Ramström, ordförande, och Karl Johan Bäckström, chef företagsmarknad.

– Vårt syfte med Näringslivets dag är inte i första hand att tjäna själva på det, utan att vara med och utveckla det lokala näringslivet. Det är en av grunderna i vår verksamhet och här gör vi det genom att skapa en plattform för möten, säger Anders Ramström.

Marielle Magnusson, företagsutvecklare Sunne kommun, och Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare Sunne kommun, hälsade välkomna till Näringslivets dag.
Marielle Magnusson, företagsutvecklare Sunne kommun, och Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare Sunne kommun, hälsade välkomna till Näringslivets dag. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Anders RamströmBryggerierFastighetsbyrånFelicia CarlssonFöretagarna SunneHandelsbankenHandelskammaren VärmlandLänsförsäkringarMalte HallquistMarielle MagnussonNäringslivSelma spaSunneSunne kommunVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.