Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang med drömläge till salu: ”Svårare och svårare att starta upp”

Publicerad:
Barbord i Arvika är till salu. Tufft att starta upp varje sommar inkluderat brist på utbildade kockar är delorsaker. Foto: Elin Larsson

Restaurangen Barbord i Arvika hamn är till salu.

I elva år har Jessica Andersson och Morgan Johansson drivit Barbord Kök & Bar. En restaurang med svårslaget läge intill Kyrkviken.

Nu vill dock duon lämna över till andra – verksamheten är till salu.

– Det har inte hänt något särskilt som gör att vi säljer. Däremot har det blivit svårare och svårare att starta upp varje sommar, säger Jessica.

Hon fortsätter.

– Svårt att få tag på utbildad personal, både när det gäller kockar och servis. Det är som att starta upp en ny restaurang varje sommar.

En sommarrestaurang

Barbord har framförallt varit en "sommarrestaurang". Öppethållande på vintern har visat sig svårt.

– Det har varit tufft att locka ner gäster till hamnen på vinterhalvåret, konstaterar Jessica Andersson.

Totalt har cirka 15 personer jobbat på Barbord under sommaren inkluderat extrapersonal.

Jessica Andersson och Morgan Johansson vill sälja Barbord.
Jessica Andersson och Morgan Johansson vill sälja Barbord. Foto: Anton Eriksson

”Har fullt upp ändå”

Andersson och Johansson behåller dock övrig verksamhet, både Jennys Hotell och Restaurang i Palmviken och Kockikiosken på Taserudsgatan.

Med både fast anställd personal och extrapersonal jobbar runt sex personer vardera på Jennys och Kocki. Hotellet har 14 rum.

– Vi har fullt upp ändå. Bra beläggning på hotellet och även lunchverksamheten och take away går bra.

Artikeltaggar

ArvikaHandelHotellJessica AnderssonKyrkvikenMat och dryckMorgan JohanssonPalmvikenRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.