Restaurangen Barbord i Arvika hamn är till salu.
I elva år har Jessica Andersson och Morgan Johansson drivit Barbord Kök & Bar. En restaurang med svårslaget läge intill Kyrkviken.
Nu vill dock duon lämna över till andra – verksamheten är till salu.
– Det har inte hänt något särskilt som gör att vi säljer. Däremot har det blivit svårare och svårare att starta upp varje sommar, säger Jessica.
Hon fortsätter.
– Svårt att få tag på utbildad personal, både när det gäller kockar och servis. Det är som att starta upp en ny restaurang varje sommar.
En sommarrestaurang
Barbord har framförallt varit en "sommarrestaurang". Öppethållande på vintern har visat sig svårt.
– Det har varit tufft att locka ner gäster till hamnen på vinterhalvåret, konstaterar Jessica Andersson.
Totalt har cirka 15 personer jobbat på Barbord under sommaren inkluderat extrapersonal.
”Har fullt upp ändå”
Andersson och Johansson behåller dock övrig verksamhet, både Jennys Hotell och Restaurang i Palmviken och Kockikiosken på Taserudsgatan.
Med både fast anställd personal och extrapersonal jobbar runt sex personer vardera på Jennys och Kocki. Hotellet har 14 rum.
– Vi har fullt upp ändå. Bra beläggning på hotellet och även lunchverksamheten och take away går bra.