Hoppa till huvudinnehållet

Matjättarna gör gemensam sak: Samlar in pengar mot cancer – genom innebandy

Publicerad:
Ica Maxi-butikerna på Välsviken och Bergvik möter varandra i en välgörenhetsmatch i innebandy. Genrebild. Foto: Pedersen

Karlstads två Ica Maxi-butiker drabbar under onsdagskvällen samman i en välgörenhetsmatch.

Trots att det är för ett gott syfte, finns någon form av rivalitet mellan butikerna.

– Det är ju en hatkärlek, vi är ju konkurrenter, säger Daniel Olsson, butikschef i Välsvikenbutiken.

”Christer med personal” på Bergvik var under en lång tid Karlstads enda Ica Maxi-butik, sedan ett antal år tillbaka finns en lokalkonkurrent på andra sidan stan. Nu gör de gemensam sak för ett gott syfte.

– Vi tänkte ”fasen, kan vi inte göra något tillsammans när vi ändå är två Maxibutiker”. Bergvik har en innebandytid varje vecka och frågade oss om vi ville möta dem, säger Daniel Olsson.

Tanken att göra något mer av det än bara en match mellan butikerna kom ganska fort.

– Båda har varsitt projekt som de är starkt förknippade med. Vi med Rynkeby som är ett cancerprojekt och de med Ajabajacancer. Vi sa att vi ska samla in till båda och ge en gemensam summa.

Hur mycket rivalitet finns det mellan butikerna?

– Det är ju en hatkärlek, vi är ju konkurrenter. Men sedan hjälper vi varandra i mångt och mycket som Ica-butiker. Jag skulle säga att vi är konkurrenter men vi är ändå under samma flagga. Det är inget ”rivalmöte” på det sättet.

Matchen blir ett första led i ett fördjupat samarbete mellan butikerna. Bland annat finns planer på fler välgörenhetsprojekt.

– Vi är två organisationer som omsätter mycket pengar och har kapital att göra fina saker. Båda butikerna brinner för barn och ungdomar. Faller det här väl ut gör vi kanske något för dem nästa år. Nu är det en match mellan butikerna, men nästa år kanske vi sätter ihop en projektgrupp som får jobba med det.

Matchen spelas under onsdagskvällen på Colorama arena.

Artikeltaggar

CancerICA ABInnebandySamhälleVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.