Hoppa till huvudinnehållet

Idol-Luka sjunger för barndomsvännen: ”Vänskap värderar jag väldigt högt”

Publicerad:
På fredag sjunger Luka Nemorin för både barndomsvännen Noel Skan, se bilden till höger, och fansen.
På fredag sjunger Luka Nemorin för både barndomsvännen Noel Skan, se bilden till höger, och fansen. Foto: Luka Nemorin/Privat

Efter den värmländska duellen i förra veckans program gör Luka Nemorin sig nu redo för att hylla barndomsvännen Noel.

Det blir en känsloladdad kväll när han ska sjunga Benjamin Ingrossos "Smile".

Den stora finalen – som hålls i Tele2 Arena – i årets upplaga av "Idol" är snart bara två veckor bort. Efter veckans avsnitt återstår fyra deltagare och veckan därefter ska ytterligare två idolaspiranter röstas bort så det återstår två till finalkvällen.

– Jag försöker att inte tänka på hur snabbt finalen närmar sig, börjar Luka Nemorin.

I flera intervjuer med NWT har han konstaterat att hans "Idol"-äventyr varat längre än han vågat hoppas på och oavsett när det tar slut är han väldigt nöjd och stolt över det han har åstadkommit.

– Det är nog bäst att försöka ta dagen som den kommer och inte ha för höga förväntningar.

Han har skakat av sig förkylningen som gäckade repetitionerna och fredagsfinalen förra veckan.

– Det gick ju vägen trots att jag var både sjuk och missnöjd. Det var såklart tråkigt att Ida fick lämna, men det är ju en tävling så någon måste röstas ut. Jag trodde det skulle bli jag, men så blev det inte.

Han beskriver sig som något av en ensamvarg, hänger inte så mycket med de andra tävlande.

– Det är skönt att hålla fokus på det viktiga, jag trivs med att vara lite för mig själv.

Sjunger Ingrossos låt

I veckans tävling har deltagarna fått välja en låt som de vill dedicera till någon nära. Nike ska till exempel sjunga en Bob Dylan-låt till sin moster och Albin sjunger Coldplay till sin storebror. För Luka Nemorin var valet lätt – både vad gäller låt och person att sjunga den till.

– Jag ska sjunga Benjamin Ingrossos låt "Smile" till min bästa vän Noel, berättar han.

Benjamin Ingrosso skrev ursprungligen låten till sin syster Bianca.

– Jag har känt Noel i hela mitt liv. Han har varit med mig i vått och torrt och står alltid upp för mig när det gäller. Och jag gör samma sak för honom.

Vännen Noel Skan har varit med och stöttat Luka Nemorin under direktsändningarna av "Idol" vid flera tillfällen.

– Vänskap värderar jag väldigt högt. Det är viktigt att man tar hand om varandra och att man har sina vänner nära. Det är fint för Noel att höra hur mycket jag uppskattar honom. Texten i låten handlar om en stark relation, en bra vänskap.

Jimmy Jansson hjälper Anders Bagge sjunga in julen: ”Har den klassiska varma rösten”

Den andra låten som Luka Nemorin ska framföra den här veckan dediceras till fansen.

– Det är en låt som min pappa har lyssnat på väldigt mycket. Gruppen heter Keane och låten är nästan 20 år gammal.

Keanes låt heter "Everybody’s changing".

– Låten handlar om förändring, något som passar väldigt bra med tanke på hur livet har förändrats för min del genom "Idol".

"Idol" sänds i TV4 på fredagar.

Artikeltaggar

Benjamin IngrossoColdplayIdolKändisarLuka NemorinMänskligtMusikNöje/KulturTele2 ArenaTVTV4Vänskap

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.