Hoppa till huvudinnehållet

Däckexplosion på E18 – lastbil i diket

Publicerad:
En lastbil körde i diket på E18.
En lastbil körde i diket på E18. Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbil körde i diket på E18 strax väster om Karlskoga vid 17-tiden. Olyckan, som skedde i riktning mot Karlskoga, orsakades av en däckexplosion.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Lastbilen ska ha tvingats köra av vägen och står fortfarande kvar i diket. Upp emot 400 liter diesel läckte från lastbilen i samband med olyckan.

Föraren behövde inte föras till sjukhus, och ambulansen kunde lämna vid 18-tiden.

Det var initialt stopp i trafiken, men vid 18-tiden började man släppa på igen. Enligt Trafikverket väntades räddningsarbetet på platsen pågå fram till 19-tiden. Räddningstjänsten kommer dock vara kvar fram till 20.00 för att jobba med dieselläckaget. Man har sugit upp ungefär 200 liter diesel hittills.

Polisen meddelade vid 18.40 att lastbilen, som står illa till, kommer bärgas någon gång under kvällen eller natten. E18 kan då komma att bli avstängd under en kort tid.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDieselE18KarlskogaLastbilarOlyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.