Hoppa till huvudinnehållet

Jimmy Jansson hjälper Anders Bagge sjunga in julen: ”Har den klassiska varma rösten”

Publicerad:
Jimmy Jansson och Anders Bagge har en jullåt ihop. Foto: Privat

Den luttrade låtskrivaren från Hagfors, Jimmy Jansson, har varit med och skrivit Anders Bagges kommande jullåt. Singeln heter ”The Sound of Christmas” och blir Anders Bagges uppföljare till Melodifestival-bidraget ”Bigger Than the Universe”.

"Jag älskar julen på riktigt. Så skönt att få stanna upp och bara reflektera. Denna tid på året är kanske den enda som är riktigt lugn och jag älskar att få bromsa in det annars hektiska schemat redan runt Lucia för att sedan landa mjukt runt jul och njuta med Johanna och resten av familjen, både människor och djur, ända fram till efter nyår. Julen är det bästa tillfället för detta", säger Anders Bagge i ett pressmeddelande.

För Jimmy Jansson har en julsingel med Anders Bagge funnits med i planerna länge.

– Att försöka få till en julstänkare med Bagge har varit en plan sedan dag ett, Jimmy Jansson till NWT.

– Han om någon anser jag vara den perfekta artisten för en klassisk jullåt då han både är folkkär och har den där klassiska varma rösten som jag visste skulle passa in i jultemat.

Jimmy Jansson har skrivit låten tillsammans med Thomas G:son och Marcus Winther John. Jansson och G:son har även producerat.

– Planen var att göra den enkel och mysig utan krusiduller med mycket värme. Vår förhoppning är att den går hem såpass mycket att det får bli en återkommande klassiker varje jul framöver.

”The Sound of Christmas” släpps den 13 november.

Artikeltaggar

Anders BaggeHagforsJimmy JanssonJulJulKändisarLåtskrivandeLuciaMelodifestivalenMusikNöje/KulturNyårThe SoundTV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.