Hoppa till huvudinnehållet

Nu är deras anrika restaurang såld: ”Det var en seglivad historia”

Publicerad:
Kjell och Sun-Ran Kågeman 2021.
Kjell och Sun-Ran Kågeman 2021. Foto: Ida Oscarsson

Sun-Ran och Kjell Kågeman var pionjärer inom det asiatiska köket i Kristinehamn. Men nu, sjutton år senare, är restaurangen såld.

– Det är skönt, det var en seglivad historia, säger Kjell Kågeman när NKP når honom på telefon.

Paret slog först upp dörrarna på Järnvägsgatan 2005 och var länge ensamma om att erbjuda kristinehamnarna koreansk mat och sushi. 2020 valde de att flytta till Kungsgatan.

– Det fungerade ganska bra på Järnvägsgatan där vi hade lite mer servering, vilket vi inte hade här vilket var en lite begränsade faktor, säger han.

Äldsta restaurangparet i stan söker efterträdare

Efter en tid slog dessutom två andra sushirestauranger upp och då märkte de att försäljningen gick ner. Sommaren 2021 valde paret att annonsera ut verksamheten till försäljning, men det visade sig att det inte skulle vara det lättaste.

– Det har inte varit rätta tider att sälja, säger Kjell Kågeman.

Han berättar att de haft två spekulanter tidigare. Den första skrev de kontrakt med men då nekade hyresvärden dem och hänvisade till att underlaget var för dåligt. Även den andra spekulanten fick nej.

Sushirestaurang återuppstår i ny lokal

– Nu fick vi sålt för att de sett att han drivit vagnen på torget under många år, men han känner att det blir för kallt på vintrarna, säger Kjell Kågeman.

Sun-Ran och Kjell Kågeman tar emot koreanska turister på väg genom Sverige, bild från 2008.
Sun-Ran och Kjell Kågeman tar emot koreanska turister på väg genom Sverige, bild från 2008. Foto: Adina Magnusson

Vad ska ni göra nu då?

– Jag har några uppdrag och det är jag glad för. Det är viktigt med sysselsättning. Min fru vill att vi ska köpa en sommarstuga men jag vet inte hur det blir med det, säger Kjell Kågeman.

– Hon är ju tolv år yngre än mig.

Hon håller dig ung då?

– Nej, ung vet jag inte. Men mindre gammal i alla fall.

Artikeltaggar

FörsäljningHandelJärnvägsgatanKristinehamnKungsgatanMat och dryckNKPRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.