Hoppa till huvudinnehållet

Målfest när Kristinehamn krossade Filipstad

Publicerad:
Filipstads IF förlorade mot Kristinehamns HT
Filipstads IF förlorade mot Kristinehamns HT

Kristinehamn hade inga problem med Filipstad i HockeyTrean Värmland, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-4 (4-1, 0-0, 6-3).

Kristinehamns tränare Henrik Johansson:

– Vi får en kanonstart och leder med 3-0 efter 3 minuter, vilket vi kan spela på första perioden ut. I andra perioden blir matchen jämnare då vi går ner oss lite. Vi gör det jättebra i boxplay och dödar bland annat ett 3-5 läge, och kommer undan i perioden med 0-0. I sista kommer vi lite mer rätt igen i spelet i egen zon och har dessutom mycket bra utdelning på våra kontringar och spelvändningar. Återigen hyllar vi laget då alla är med och bidrar.

Kristinehamn hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.11 genom Jakob Rocznik Nyberg, och gick upp till 0-3 innan Filipstad svarade.

I periodpausen hade Kristinehamn ledningen med 1-4. Andra perioden slutade 0-0 och ställningen efter två perioder var 1-4.

Kristinehamn vann också tredje perioden 3-6 och matchen med hela 10-4.

Anton Karlsson gjorde ett mål för Kristinehamn och totalt fyra poäng och Filip Olsson stod för fyra poäng, varav tre mål.

För tabellens utseende betyder det här att Filipstad ligger på femte plats medan Kristinehamn har andraplatsen.

Fredag 18 november möter Filipstad Viking borta 19.00 och Kristinehamn möter Charlottenberg hemma 19.30.

Artikeltaggar

Filipstads IFIshockeyKristinehamns HTWasahallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.