Hoppa till huvudinnehållet

Gamla kraftstationen i Deje: Nya samtal i veckan

Publicerad:
Forshaga kommun stänger inte dörren för föreningen i Gamla kraftstationen i Deje. Även om den just nu är låst.
Forshaga kommun stänger inte dörren för föreningen i Gamla kraftstationen i Deje. Även om den just nu är låst. Foto: Lena Richardson

Forshaga kommun vill inte ge upp om föreningen som driver konsthall i Gamla kraftstationen i Deje.

– Dörren är inte alls stängd, säger Claes Havimäki, kultur- och fritidschef i Forshaga kommun.

Ett nytt 15-årigt avtal att hyra Fortums lokaler Gamla kraftstationen i Deje ligger fortfarande på Forshaga kommun och väntar på underskrift.

Som NWT skrivit tidigare innebär det nya avtalet en stor ekonomisk utmaning för föreningen och flera outredda kostnader för el och värme framöver. Och efter att Fortum i torsdags bytte lås upplevde föreningen att både Fortum och Forshaga kommun stängt dem ute.

– De närmaste två veckorna måste vi ha en lösning, dörren är inte alls stängd från Forshaga kommuns sida. Vi inleder en ny kontakt den här veckan och hoppas vi kan enas och att föreningen skriver på avtalet från 1 januari, säger Claes Havimäki, kultur- och fritidschef i Forshaga kommun.

Den springande punkten för föreningen att skriva på är tydlig:

– Det finns inte en färdig utredning kring värme- och elavtal. El och värme har Fortum stått för genom deras egen verksamhet på området. När det ändras så vet vi inte längre vad den kostnaden blir. Det vill vi ha utrett och inskrivet i en bilaga till avtalet, säger Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare vid Gamla kraftstationen.

Gamla Kraftstationen: ”Fortum har bytt lås, vi kommer inte in på vår arbetsplats”Femdubblad hyra hotar Gamla kraftstationen: ”Känslan av förnedring ganska stark”

Artikeltaggar

AvtalDejeElForshaga kommunFortumGamla KraftstationenKulturLinn Sönstebö MossbergNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.