Hoppa till huvudinnehållet

Årets Skillnadpristagare utsedd: ”Han har fantastiska egenskaper”

Publicerad:
Prisutdelning av Skillnadpriset 2022, från vänster: finalist Hole Byalag som representeras av Lasse Jonsson och Marie Larsen. Förstapristagaren Pelle Svedbo, finalist musikläraren Michael Åkerlund, Torsby. och  prisutdelaren Thomas Stjerndorff, kommundirektör, Torsby kommun.
Prisutdelning av Skillnadpriset 2022, från vänster: finalist Hole Byalag som representeras av Lasse Jonsson och Marie Larsen. Förstapristagaren Pelle Svedbo, finalist musikläraren Michael Åkerlund, Torsby. och prisutdelaren Thomas Stjerndorff, kommundirektör, Torsby kommun. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun

Vid Syssleträffen under lördagen i Sysslebäck utsågs musikern Pelle Svedbo till årets Skillnadpristagare meddelar Torsby kommun i ett pressmeddelande.

– Hans engagemang, okomplicerade vänlighet och hans sätt att bjuda på sig själv är fantastiska egenskaper, som i kombination med dragspelet och intresset för att umgås kommer han helt säkert att göra skillnad för många många fler, säger prisutdelaren Thomas Stjerndorff, kommundirektör, Torsby kommun.

Skillnadpriset är framtaget av Torsby kommun, Tuab och näringslivsföreningen i Torsby i syfte att synliggöra och hylla det goda och viktiga i att göra positiv skillnad i Torsby kommun.

När Skillnadpriset skulle delas ut för fjärde året under Syssleträffen så stod det mellan Pelle Svedbo, Sysslebäck, musikläraren Michael Åkerlund , Torsby och Hole byalag i Sysslebäck.

Efter allmänhetens röstning så stod Pelle Svedbo som vinnare.

– Jag kan inte förstå att detta är sant. Jag känner mig chockad och oerhört glad på samma gång. Tusen tack för detta alla som röstat på mig. Att överhuvudtaget bli nominerad till Skillnadpriset är en stor ära. Jag tycker att alla vi nominerade är vinnare, säger Pelle Svedbo.

Musikern Pelle Svedbo tilldelades Skillnadpriset 2022 under Syssleträffen.
Musikern Pelle Svedbo tilldelades Skillnadpriset 2022 under Syssleträffen. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun

Pelle Svedbo tilldelades en för Skillnadpriset specialtillverkat gicléetryck av konstnären Albin Liljestrand från Ransby i Torsby. Dessutom får han också 5000 kronor i presentkort.

En tavla av konstnären Albin Liljestrand var förstapriset.
En tavla av konstnären Albin Liljestrand var förstapriset. Foto: Ulrika Karlsson, Torsby kommun

Ur prismotiveringen:

”Pelle Svedbo är en positiv frilansare som drivs av att se människor bli glada av hans musik och sång, och allt som oftast drar han en och annan skröna till lyssnarnas förtjusning. Det speciella med Pelle är att han, med sin enkelhet och sitt glada sinne, kan dyka upp med dragspelet helt oanmäld och lättar upp stämningen genom att bjuda på en stunds underhållning. Plötsligt, en helt vanlig dag, gästar han ett äldreboende eller någon person som han vet behöver lite uppmuntran och en stunds avbrott från en långrandig vardag. Många är också de tillställningar där han anlitats och medverkat med sång och musik genom åren, till exempel vid föreningsträffar och vid kyrkliga sammankomster. Med sitt dragspel gör Pelle skillnad i vardagen för många människor, utan att det syns utåt.”

Tre finalister uttagna till Skillnadpriset

Artikeltaggar

Albin LiljestrandNöje/KulturRansbySkillnadprisetSysslebäckTorsbyTorsby kommunTuab

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.