Hoppa till huvudinnehållet

Omar Faraj firade med en kebabrulle: ”Har förtjänat det”

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Omar Faraj jublar efter slutsignal.
Omar Faraj jublar efter slutsignal. Foto: Andreas Hillergren/TT

Med sina fyra mål under hösten bidrog Omar Faraj starkt till att Degerfors fixade nytt kontrakt.

– Så skönt. Jag är otroligt glad över allt stöd jag fått här i Degerfors, säger anfallaren.

Efter matchen firade han med en kebabrulle.

– Jag har förtjänat det. Annars brukar jag äta en kycklingsallad och unna mig lite naturgodis. Men i dag blev det en kebabrulle, säger han med ett skratt.

– Det har varit svårt att smälta detta. Jag vet inte om jag gjort det ens. Det var otroligt speciellt efter slutsignalen. Jag sprang bara till fansen. Det var ren och skär glädje. Även om jag bara varit här i sex månader känns det som att jag varit med på hela resan. Att vi lyckats vända detta känns sjukt bra.

Faraj var het matchen igenom och hade ett riktigt bra läge i den 22:e minuten.

– Jag såg att Christos (Gravius) fick bollen rättvänd och att det fanns yta. Då var det bara att gå. Bollen kom perfekt och jag kom en mot en med målvakten. Jag fick nog lite för mycket tid att tänka. Jag försökte lägga bollen lågt bredvid honom men han räddade. Det var lite surt.

Kvarten senare fick han sin revansch.

– Joe (Gyau) fick mycket tid med bollen och jag såg att den skulle gå mot första stolpen. Det var bara att ta sig dit. Sedan försökte jag skarva den. Det var otroligt skönt att se den gå in.

I den andra halvleken återtog Malmö ledningen.

– Det kändes surt. Det var väldigt viktigt att vi lyckades kvittera så tätt. Det hjälpte oss mycket. I slutet av matchen var det väldigt nervös. När han blåste av var det det bästa man hört på länge.

”Lärorik resa”

Faraj har, precis som Lagerbielke, blivit en stor publikfavorit i Degerfors.

– Det har varit en otroligt lärorik resa. Jag har fått lära känna mig själv bättre och utvecklats som både spelare och ledare. Jag har kommit till en miljö som jag inte varit van vid. Men som jag älskat. Jag uppskattar hela staden och alla i och runt omkring klubben.

Nu väntar ett nytt äventyr i allsvenska konkurrenten AIK.

– Det var lite speciellt att det blev klart samma vecka som min sista hemmamatch. Jag blev lite stressad över hur supportrarna skulle reagera. Jag var tydlig med att jag hade fullt fokus på Degerfors. Supportrarna stöttade mig och det har jag verkligen uppskattat.

Senare under söndagsnatten väntar ett besök på Bosna.

– Det blir första gången faktiskt. Det ser jag fram emot. Jag har hört mycket.

Läs också

Artikeltaggar

AIKBosnaDegerforsDegerfors IF HerrFotbollJoe GyauMalmöMalmö FFOmar Faraj

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.