Hoppa till huvudinnehållet

Röda korset skänker surfplattor till LSS- och äldreboenden

Publicerad:
Gunnar Wigstrand, socialchef, Per-Arne Olsson, Gunilla Hedström, Lena Måwe Thorén, Elisabet Ehne, Röda korset, Carina Stolpe, vård- och omsorgschef, Sofie Olsson, områdeschef, Martina Ullenius, verksamhetschef, Petra Frykensjö, Siv Eriksson, områdeschefer och Berit Axelsson, Röda korset.
Gunnar Wigstrand, socialchef, Per-Arne Olsson, Gunilla Hedström, Lena Måwe Thorén, Elisabet Ehne, Röda korset, Carina Stolpe, vård- och omsorgschef, Sofie Olsson, områdeschef, Martina Ullenius, verksamhetschef, Petra Frykensjö, Siv Eriksson, områdeschefer och Berit Axelsson, Röda korset. Foto: Morgan Bäckvall

Torsby-Östmarks rödakorskrets har fått i uppdrag av riksorganisationen att hjälpa till med digitalisering inom äldrevården.

Nu skänker man 19 läsplattor/surfplattor till Torsby kommuns verksamheter inom LSS och äldreboenden.

Under torsdagen samlades områdeschefer och socialchef på Torsby kommun, och representanter för Torsby-Östmarks rödakorskrets på Kupan, second hand-butik på Kyrkogatan. Man travade upp kartonger med – 19 läsplattor.

– Vi lägger cirka 70 000 kronor. Att det blev läsplattor beror på att vi ska hjälpa till med digitalisering. Det här kom under pandemin när man inte fick göra några besök på äldreboenden. Det här blir nog nöje och väldigt bra, säger Elisabet Ehne, styrelseledamot i Torsby-Östmarks rödakorskrets.

Hur ser ni på vård och omsorgsavdelningen att läsplattorna gör nytta?

– De kommer att göra stor nytta. Vi är jättetacksamma. Det breddar möjligheter att göra aktiviteter. Vi har några ”plattor” sedan tidigare och ser att ger en stor glädje för de gamla. Med fler plattor ser vi mer möjligheter till roliga händelser, säger Carina Stolpe, vård- och omsorgschef.

– Inom LSS kan läsplattorna användas för att vara med i sociala sammanhang. Det finns även en hel del funktioner som kan underlätta, med olika appar. De kommer att finnas på våra gruppbostäder, på Lindens äldreboende och på Lövenstrand. Till Gömmanberg har vi redan fått, säger socialchefen Gunnar Wistrand.

Artikeltaggar

BiståndNyheterRöda korsetTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.