Hoppa till huvudinnehållet

–Hagfors järnvägsmuseum hoppas få ännu fler unga besökare genom Roblox

Publicerad:
Christina Axelsson, verksamhetschef  Hagfors Järnvägsmuseum
Christina Axelsson, verksamhetschef Hagfors Järnvägsmuseum Foto: Pia Holmström

Roblox digitala spelvärld kommer att bli en del av Hagfors järnvägsmuseum. Det är en unik satsning som man hoppas ska göra att ännu fler barn och ungdomar upptäcker museet.

– Det digitala spelet kommer kopplas ihop med den verkliga platsen, det är det som gör det så spännande, säger Christina Axelsson, verksamhetschef Hagfors järnvägsmuseum.

Roblox är en digital spelplattform med cirka 200 miljoner användare över hela världen.

Det är i samarbete med Visit Värmland, Compare och Karlstad Makers som Hagfors järnvägsmuseum ska göra satsningen.

– Det blir första gången som Roblox kopplas ihop med en fysisk plats, säger Christina Axelsson.

Man kommer att skapa en spelmiljö i Roblox som är så lik den fysiska miljön att uppdrag kan knytas ihop mellan de två olika världarna.

– Det kan finnas vissa moment i det här spelet som gör att man måste till Järnvägsmuseet fysiskt om man ska lösa något litet problem eller få någon ledtråd, säger hon.

Christina Axelsson har stora förhoppningar på de möjligheter för museet som Roblox öppnar upp.

– Det är ett roligt steg för Järnvägsmuseet att gå in i den digitala världen och så får vi visa upp museet för en större publik. För det är ett fantastiskt museum och man blir överraskad när man kommer in över hur otroligt det är.

Lagom till Järnvägsmuseets säsongsöppning i början på juni 2023 kommer Roblox att vara kopplat till museet och spelklart.

Artikeltaggar

BarnChristina AxelssonFritid och livsstilHagforsHagfors järnvägsmuseumKarlstadMuseumVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.